L’Ajuntament de Barcelona exposa les solucions tecnològiques d’IoT per a sectors de la indústria, la mobilitat i la salut

L’estand de Barcelona Activa dins del congrés IoT Solutions World Congress disposarà de 255m2 i acollirà conferències i innovacions en intel·ligència artificial, realitat virtual i robòtica, entre d’altres.

..
21/05/2024 - 16:34 h - Smart City Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, exposa 14 empreses amb solucions tecnològiques d’Internet de les Coses (IoT) per a sectors de la indústria, la mobilitat i la salut al IoT Solutions World Congress (IOTSWC) 2024, a la Fira de la Gran Via. Així, l’ens municipal acompanya els diferents sectors en la cerca d’innovació constant, amb eines que permeten avenços disruptius i connexions entre dispositius, i que hauran de fer front als grans reptes industrials, del canvi climàtic o de ciberseguretat.

L’estand de Barcelona Activa (D60) disposa d’una àrea de 255m2 i acollirà conferències amb agents de l’ecosistema tecnològic i econòmic de la ciutat. Entre les diferents sessions obertes al públic hi haurà una taula sobre les oportunitats que l’IoT aporta al sector de les cures; experiències de les startups participants al Deep Tech Fund; la presentació del projecte AI-Boost, Comunitat Europea de Intel·ligència Artificial, per part de la UPF; o una presentació sobre l’empenta a les habilitats en ciberseguretat a Europa, per part de CaixaBank; i ‘pitches’ d’empreses del sector IoT de Barcelona Activa i d’ACCIÓ.

L’agència de promoció econòmica té previstos tours amb empreses industrials per visitar alguns dels principals focus d’aquest congrés. A banda, hi haurà una taula rodona amb empreses com ara Apolo Analytics, Edco disseny o Kenos Technology, per debatre sobre perfils professionals del sector, les oportunitats professionals, competències clau en aquests àmbits i formes de connexió i networking.

Plataforma connectada per a hospitals o sensors per a edificis intel·ligents, entre les solucions

Les 14 empreses expositores, que donen feina en el seu conjunt a més de 250 persones, i facturen més de 25 milions d’euros de forma agregada, presentaran les següents solucions:

AEInnova: Sensors IoT autònoms alimentats per la calor, sense bateries, sense fils, i wifi de llarg abast per mesurar la fiabilitat de la màquina mesurant la vibració, temperatura, i el nivell de fuites.

Argos Corp: Digitalització de les parades d’autobusos amb pantalles i botó de SOS (avís d’agressions, trajectes segurs per a adolescents, punt d’ajuda per a persones amb Alzheimer, etc).

Bold Work Planner: Software amb un algoritme que permet una òptima gestió del temps per a professionals de la salut.

Eassefy: Solucions Deep Learning per minimitzar i prevenir la pèrdua relacionada en les transaccions de les caixes de supermercat.

Esed: ciberseguretat per a pimes i grans empreses, que aconsegueix prevenir la filtració i manipulació de dades.

Iquadrat: Múltiples sensors per a la supervisió intel·ligent i la gestió d’edificis (CO2, humitat, energia intel·ligent, etc).

JVV Group: Balisa per a senyalitzacions d’obstacles. Soluciona el problema de sincronització i telegestió a llargues distàncies.

OKO: Plataforma de productes connectats on interaccionen peces industrials, i gestionar milions de productes a través de tecnologia Blockchain.

Park4dis: Gestionen places d’aparcament reservades que permet millorar la qualitat de vida de la ciutadania i visitants d’una ciutat.

Sensotran: Sensors per a la detecció de gasos per a la indústria.

Use It IoT: plataforma per a hospitals per a la localització de pacient, amb un tracking que permet el control de forma ràpida.

Taxitronic: Taxímetres amb connectivitat 5G/2G relativa al servei pública de la flota de taxis, que permet prendre decisions que milloren la mobilitat en les ciutats.

Ulbios: Biosensors per a la gestió de l’aigua i monitoratge d’IoT per garantir espais segurs i saludables.

Wavecontrol: Instruments professionals per a la mesura de camps electromagnètics que vetllen per la seguretat de les persones.

‘Marketplace’ de talent amb empreses amb vacants al Cybersecurity Congress

IOTSWC se celebra enguany conjuntament amb la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress, un esdeveniment coorganitzat amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb l’objectiu d’estendre la cultura de la ciberseguretat a totes les indústries. En aquest marc, Barcelona Activa portarà un marketplace de talent o trobada de reclutament, amb empreses del sector que volen contractar nou personal. Serà el cas de Kenos Technology i TD Synnex, que tenen 11  vacants a cobrir, i per les quals Barcelona Activa ha fet una preselecció de persones candidates per mantenir les entrevistes dins del Cybersecurity Congress.