Primer tràmit per convertir la capella de la Misericòrdia en el nou CAP Raval Nord

Aprovació inicial per modificar el Pla general metropolità i construir també el nou edifici del Macba.

MACBA CAP Raval Nord
18/02/2020 - 19:13 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

La renúncia del Macba a la capella de la Misericòrdia perquè retorni a l’Ajuntament de Barcelona és un pas previ per iniciar la requalificació de la capella per a usos sanitaris i per poder-hi construir el nou CAP Raval Nord. Quan es formalitzi la renúncia s’iniciaran els tràmits per aprovar el Pla especial urbanístic de la capella de la Misericòrdia i per cedir-la al CatSalut abans que s’acabi l’any.

Ampliació del Macba a la plaça dels Àngels

L’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona es farà a la part adjacent de la capella dels Àngels, en un edifici de nova construcció a la plaça dels Àngels. La Comissió d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat inicialment modificar el Pla general metropolità per segregar la plaça dels Àngels i requalificar la part posterior del Convent dels Àngels per construir-hi el nou edifici del MacbaEl projecte preveu que l’edifici nou quedi integrat a la plaça i uneixi la capella dels Àngels amb el Convent dels Àngels. Al març s’obrirà un concurs públic per unificar els espais de l’edifici del Convent dels Àngels i construir l’edifici a la plaça dels Àngels.

Reivindicació veïnal per a un CAP nou al Raval

La Plataforma Raval Nord Digne! va ser la primera plataforma ciutadana a recollir les firmes necessàries, més de 3.750, per intervenir en un ple municipal i instar el Govern municipal a ampliar el CAP Raval Nord a la capella de la Misericòrdia.

MACBA CAP Raval Nord MACBA CAP Raval Nord CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

Notícies relacionades