Un projecte de ciutat per impulsar la innovació

La Barcelona Innovation Coast (BIC) és una nova plataforma publicoprivada que pretén potenciar la zona d’innovació urbana concentrada en l’eix de la costa de Barcelona. Neix amb l’objectiu de contribuir a diversificar l’economia de la ciutat, amb més valor afegit, i preveu la creació de 40.000 llocs de treball en els propers deu anys.

15/04/2021 - 15:29 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

La Barcelona Innovation Coast és una oportunitat per consolidar la ciutat com la capital de la innovació del sud d’Europa, que contribueixi a atreure i mobilitzar recursos orientats a construir un model de desenvolupament econòmic local competitiu i sostenible.

Els sectors estratègics que es volen impulsar prioritàriament amb la Barcelona Innovation Coast són la mobilitat, l’energia, la tecnologia i la digitalització i la salut, que tenen més retorn en la ciutadania i en el model de ciutat més saludable, menys contaminada i més humana que promou l’Agenda 2030. A més, el pla d’acció s’alinea amb els principis de transició ecològica i digital de Next Generation Europe.

L’esperit publicoprivat de la BIC es manifestarà amb la participació d’universitats, centres de recerca, clústers i empreses locals, nacionals i internacionals.

Què suposarà la BIC?

La Barcelona Innovation Coast impulsa un espai innovador que ocupa 25.100 hectàrees (una quarta part de la superfície de la ciutat) on es concentren els centres de recerca i les empreses més destacades de la ciutat.

En aquesta zona hi ha 5 universitats, 28 centres d’investigació i diversos centres de gestió municipal vinculats a la innovació, a més de grans empreses del sector TIC i altres sectors estratègics.

En els propers deu anys es preveu que es creïn fins a 40.000 llocs de treball directes i que tingui un impacte de 235 milions d’euros per a la ciutat. Un dels grans arguments per atreure empreses i projectes innovadors en aquesta àrea són els 550.000 metres quadrats de locals i oficines de més de 1.000 metres quadrats que hi ha disponibles.