A l’aire lliure a l‘estiu de l’Espai Avinyó!

..
04/07/2024 - 11:57 h - Interculturalitat Interculturalitat

Iniciem una nova temporada de la mà de la imaginació de Berjer B. Capati, eteri i aquàtic que pretén reflectir els llenguatges i les reflexions inspirats per la programació de l’Espai Avinyó d’aquest estiu, amb un enfocament intercultural i comunitari. 

Caminarem per la història del sucre i les havaneres a la ciutat, ens endinsarem en el poder de la costura al carrer, i visitarem el jardí botànic per a imaginar refugis de biodiversitat. A més, fomentarem la sobirania alimentària a través dels fermentats, mantindrem viva la memòria d’una cal·ligrafia de Filipines que resisteix l’oblit, i finalment, gaudirem de les músiques, balls i resistències del Magrib. 

Teixits, fermentats i escriptures 

Per una banda, en el marc del cicle Geografies Tèxtils, en coproducció amb Acció Comunitària, us convidem a participar en un espai de costura i un cinefòrum a l’aire lliure, dins de “Cultura al barri del Besòs i el Maresme”, des d’on, per mitjà de diferents iniciatives, es transforma l’espai públic en un epicentre artístic. 

Per l’altra, practiquem el sistema d’escriptura Baybayin, que s’havia perdut i ara és reivindicat per diversos moviments artístics i urbans de joves filipins de la diàspora a la ciutat. 

A més a més, ens endinsarem en les formes de consum, experimentant de prop amb la Kombutxa i altres fermentats, en una conversa centrada en els processos lents i l’aprofitament, fomentada per algunes iniciatives de sobirania i pràctiques alimentàries. 

Tres moviments cap a l’exterior 

Farem una visita al Jardí Botànic de Barcelona on compartirem reflexions sobre la història dels jardins botànics en el context europeu i ens preguntarem: quina és l’especificitat del jardí de Barcelona?.  

En la nova edició del cicle Balls · Músiques · Resistències i en el marc de les Festes de la Mercè 2024, proposem centrar-nos en un territori tan divers com és el Magrib, amb la intenció d’ampliar l’imaginari col·lectiu de les seves expressions musicals i diaspòriques. 

També realitzarem una ruta del sucre per la ciutat, considerant el procés d’industrialització a Catalunya, les plantacions, el tràfic d’esclaus i l’acumulació de capitals indians, per després centrar-nos en el procés de transculturació que es va generar a través de les Havaneres. 

Més col·laboracions: 

En col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, aquesta temporada oferim suport per a l’ús social de la llengua, tant a l’alumnat com al voluntariat per la llengua, on proposem la ruta Rumb a la Rumba. 

Inscriu-te! 

Totes les activitats són gratuïtes, però és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu a espaiavinyo@bcn.cat.