Inici / Noticia / Recupera el contingut de les activitats d'hivern de l'Espai Avinyó!

Recupera el contingut de les activitats d'hivern de l'Espai Avinyó!

Pots consultar recursos, disponibles en format de podcast, vídeo, entrevista i crònica, de la programació d'activitats del primer trimestre de l'any.

>> Per accedir a tots aquests continguts, descarrega’t el pdf i fes clic als enllaços <<

Durant aquest hivern de 2022 la programació de l’Espai Avinyó es va centrar en el tema comunitari, a reactivar el teixit associatiu postpandèmia i a connectar amb la pluralitat que caracteritza la ciutat. Va estar enfocada principalment en el Districte de Sants-Montjuïc amb activitats, iniciatives, experiències, llenguatges i sabers de vocació col·lectiva i cooperativa.

Primer, us convidem a recuperar ressonàncies del barri de Sants, on compartim reflexions sobre la gentrificació, els usos de l’espai públic del barri per part dels joves, i una nodrida agenda intercultural situada al territori. En aquesta temporada, la cooperativa afrocentrada Periferia Cimarronas s’ha convertit en un espai de trobada de les diferents espiritualitats afroatlàntiques a la ciutat amb una mirada intercultural, crítica i poètica, activant un nou cicle enfocat en el pluralisme religiós i espiritual.

Escoltem també com la música i l’espiritualitat del Gnawa està present a la ciutat, gràcies a les diàspores i els seus músics. A propòsit d’aquesta trobada realitzem una peça audiovisual infogràfica sobre el Gnawa (properament disponible). D’altra banda, us convidem a revisitar el fòrum musical dut a terme en el marc del Dia Internacional de la llengua materna, on dialoguem i barregem cançons, nanes, versos, cants, sons, llengües i llenguatges de forma participativa amb la intenció d’amplificar el sentit d’allò que s’entén per llengua materna.

Per últim, us proposem repensar el museu d’art modern català, en diàleg amb el territori, la memòria de les comunitats que els envolten i mitjançant l’acció performativa a les sales. Així mateix, us convoquem a continuar pensant, en clau poètica i literària, la pràctica de l’escriptura travessada pels imaginaris col·lectius de “raça”, en el marc del Dia Mundial de la poesia i Dia Internacional per l’eliminació de la discriminació racial.

Durant aquesta programació d’hivern, cada una de les activitats i diàlegs, ha anat acompanyada d’un >>fil musical<< que ens ha permès sentir i submergir-nos a l’activitat a través d’un viatge sonor i geogràfic-musical.

Esperem que els continguts d’aquestes activitats continuïn posant en circulació coneixements amb una mirada intercultural, per activar el diàleg i la reflexió en la vida social i cultural. Totes aquestes activitats han anat de la mà d’iniciatives col·lectives, associacions culturals i infraestructures públiques, que formen el territori artístic i cultural de la ciutat.

Comparteix aquest contingut