David Walliams, pregoner de la Lectura 2024

Sant Jordi. L’escriptor i actor David Walliams serà l’autor del pregó, que tindrà lloc el dilluns 22 d’abril, a les 18.00 hores, al Born Centre de Cultura i Memòria. Entrades exhaurides.

Pregó de la Lectura 2024
Dilluns, 22 d’abril, a les 18.00 h
Sala Moragues – El Born Centre de Cultura i Memòria
Plaça Comercial, 12
Cal inscripció prèvia (entrades exhaurides) i en directe a través del canal YouTube de l’Ajuntament de Barcelona.

L’escriptor i actor David Walliams conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. L’autor no signarà llibres.

David Walliams (Londres, 1971) combina la faceta d’actor amb la d’escriptor de novel·les per a joves. L’any 2013 va publicar el seu primer llibre juvenil, La increïble història de… Les hamburgueses de rata, que començava una llarga sèrie. Ha publicat més de deu novel·les, amb les quals ha guanyat el suport del públic i de la crítica, i ha esdevingut l’autor juvenil més venut del moment al Regne Unit. Walliams ha superat els 56 milions de còpies de les seves obres, que s’han traduït a més de 55 idiomes, i la premsa l’ha batejat com “el Roald Dahl del segle XXI”. El noi del milió, El papa pispa, Los peores niños del mundo, Un elefant una mica empipador i L’àvia gàngster (premi Atrapallibres 2014-2015) són algunes de les seves històries més conegudes.

L’autor britànic també ha triomfat com a humorista a les sèries Little Britain o Rock Profile i ha estat jutge del concurs televisiu Britain’s Got Talent.

David Walliams s’afegeix a la llista de pregoneres i pregoners que des del 2003 han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, organitzat per Biblioteques de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo, Imma Monsó i, la darrera pregonera, Gemma Ruiz Palà.

Diàlegs de Sant Jordi 2024

Un any més, com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors/ores i lectors/ores. Converses amb escriptors/ores d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres.

Enguany, les xerrades es duran a terme a les biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison, del 15 al 23 d’abril.

Mircea Cărtărescu
Dilluns, 15 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Andrea Genovart i Greta García
Dimarts, 16 d’abril. Biblioteca Gabriel García Márquez

Lucía Lijtmaer i Rodrigo Fresán
Dimecres, 17 d’abril. Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles

Henry Marsh
Dijous, 18 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Roser Vernet i Mar García Puig
Divendres, 19 d’abril. Biblioteca Francesca Bonnemaison

Sergi Pàmies i Carlota Gurt
Dissabte, 20 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Hernán Díaz i Jordi Puntí
Diumenge, 21 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Joana Marcús
Dimarts, 23 d’abril. Biblioteca Gabriel García Márquez

Hi col·laboren: Lleonard Muntaner Editor, Editorial Anagrama, Editorial Tránsito, Penguin Random House Grupo Editorial, Ediciones Salamandra, Club Editor, Quaderns Crema, Grup 62 i Edicions del Periscopi.

Més informació