Noves mesures de represa de serveis presencials a les Biblioteques de Barcelona

Biblioteques. A partir del 23 de novembre es reprenen els serveis presencials a les biblioteques. Les mesures s’actualitzaran cada 15 dies.

Les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la covid-19 permeten recuperar els serveis presencials a les Biblioteques de Barcelona.

Es mantenen obertes totes les biblioteques de la ciutat amb els mateixos horaris.

Les sales d’estudi nocturnes i de cap de setmana romandran tancades fins a nou avís.

Fins el 22 de novembre, les biblioteques només oferien servei d’informació, servei de retorn a les bústies i servei de préstec de documents amb reserva prèvia per telèfon o via formulari web.

A partir del 23 de novembre es reprenen els serveis presencials.

Es recupera el servei de préstec i de retorn de documents sense necessitat de reserva prèvia. Es manté el servei de préstec interbibliotecari.

Es permet accedir lliurement als espais de la biblioteca, a la col•lecció documental i als ordinadors públics, amb limitació d’aforament màxim del 50% i respectant la senyalització dels seients habilitats per seure-hi.

Es recupera la consulta de les revistes i els diaris, que fins ara restaven fora de l’abast dels usuaris.

Es mantenen les mesures de seguretat de distanciament entre les persones, l’obligatorietat d’ús de mascareta i de la neteja de mans amb hidrogel a l’entrada dels edificis. La distància interpersonal únicament es podrà reduir en el cas dels grups de convivència i els grups de contacte habitual, tot i amb això, als espais dedicats a l’estudi o treball cal mantenir igualment la distància de seguretat.

Els usuaris han de respectar la senyalització i seguir les indicacions del personal de la biblioteca en matèria de seguretat i de mesures de contenció de la covid-19.

Es mantenen les mesures de neteja i desinfecció dels espais per garantir la seguretat de les persones usuàries i de les persones treballadores.

I recordeu que podeu accedir al servei de préstec de continguts digitals a través de la plataforma eBiblio i gaudir d’una variada oferta d’activitats en línia a través dels nostres canals de Youtube i d’Instagram @bibliotequesbcn _acasa , així com d’un ampli ventall de Clubs de lectura virtuals.