Clubs de lectura virtuals

Biblioteques de Barcelona t’ofereix un programa de clubs de lectura virtuals, una iniciativa que té com a objectiu promoure la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. Així, durant les properes setmanes diverses biblioteques et proposaran clubs de lectura virtuals relacionats amb les seves especialitats. La interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una app de comunicació instantània, i els continguts seran de l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:

- Instal·lar Tellfy en el teu dispositiu.

- Crear un usuari a Tellfy.

- Sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç associat a cada club que veuràs més avall.

Si has estat admès al club (les places són limitades) et donarem les instruccions per al préstec dels documents digitals que hauràs de llegir.

Els clubs tindran una durada d’un mes, durant el qual es comentaran dues obres, una cada dues setmanes. I la dinàmica per a cada llibre serà semblant a la dels clubs de lectura presencials: en un primer moment, a través d’un vídeo i amb el suport d’altres documents, el conductor donarà pautes, orientacions i claus de lectura; després, durant el període de lectura, els participants podran exposar els seus dubtes o comentaris a través de la plataforma de comunicació; finalment, els lectors i el conductor es trobaran per videoconferència per fer el comentari final de l’obra.

Consulta aquí els clubs de lectura virtuals disponibles

Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.