Clubs de lectura virtuals

Des del mes d’abril de 2020 gairebé dues mil cinc-centes persones han participat en els clubs de lectura virtuals de Biblioteques de Barcelona, una iniciativa que promou la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. Es tracta de clubs de lectura en què escriptors, editors, traductors i periodistes culturals conversen amb els lectors a través d’una app de missatgeria instantània (Tellfy) i per videoconferència. Una nova manera de llegir i de parlar de literatura que permet una lectura augmentada de les obres, que són en format digital (Biblio Digital).

Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:

Instal·lar Tellfy en el dispositiu mòbil i donar-s’hi d’alta com a usuari.

Sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç corresponent (les places són limitades).

Programació:

 

Intensitat narrativa II

En aquesta temporada d’aquest club de lectura virtual, explorarem dues obres literàries que ens transporten a realitats profundament humanes i captivadores. A través d’una combinació de prosa delicada i provocativa, les dues lectures proposades ens conviden a explorar les complexitats de l’ànima humana i aprofundir en emocions tan fosques com lluminoses.

Conducció: Marta Carnicero

Eva Baltasar, Ocàs i fascinació
Data d’inici del club de lectura: 13 de març
Videoconferència: 3 d'abril, a les 19 h

Hi col·labora: Club Editor

Maria Fernanda Ampuero, Pelea de gallos
Data d’inici del club de lectura: 15 de maig
Videoconferència: 5 de juny, a les 19 h

Hi col·labora: Editorial Páginas de Espuma

Cal inscripció prèvia

 

Editorial Comanegra

Continuem amb la sèrie de clubs de lectura virtuals amb obres seleccionades de les millors editorials del país, conduïts pels seus editors i editores.

Conducció: Àlex Moreno

Mark O’Connell, Un rastre de violència
Data d’inici del club de lectura: 19 de març
Videoconferència: 2 d'abril, a les 19 h

David Sedaris, Panxacontent
Data d’inici del club de lectura: 3 d'abril
Videoconferència: 30 d'abril, a les 19 h

Hi col·labora:Editorial Comanegra

Cal inscripció prèvia

 

Novel·la negra

'El último verdugo' de Toni Hill

Una novel·la ambientada a Barcelona amb un assassí tan pervers com singular: el seu mètode d’assassinat és el garrot vil, l’eina que es feia servir per aplicar la pena capital durant molts anys i una de les formes més cruels d’acabar amb la vida d’algú. Serà la criminalista Lena Mayoral qui hagi de descobrir qui s’amaga rere els misteriosos crims a la ciutat.

Conducció: Toni Hill

Data d’inici del club de lectura: 17 d'abril
Videoconferència: 8 de maig, 19 h
Hi col·labora: Grijalbo

Cal inscripció prèvia

 

Club de literatura basca

En aquest club es llegiran i comentaran obres escrites originàriament en eusquera. Amb la col•laboració de l’Institut Basc Etxepare i el Centre Cultural Euskal Etxea de Barcelona.
Conducció: Andrea Sanz.

Bernardo Atxaga, El hombre solo
Data d’inici del club de lectura: 13 març
Videoconferència: 16 d'abril, 19 h
Hi col·labora: Alfaguara

Iban Zaldua, Como si todo hubiera pasado
Data d’inici del club de lectura: 17 d’abril 
Videoconferència: 14 de maig, 19 h
Hi col·labora: Galaxia Gutenberg

Cal inscripció prèvia

 

Club de lectura virtual Frankenstein  

L'estiu del 1816 Mary Shelley es trobava amb el seu marit i amb l'escriptor Lord Byron a Suïssa, immersa en la boira que havia deixat l'erupció del volcà Tambora i que havia convertit aquell any en “l’any sense estiu.”. Lord Byron va proposar un repte per passar la melangia provocada per la situació: que cadascun dels convidats escrivís una història de terror. Amb aquesta indicació, la jove Mary Shelley va idear una de les històries gòtiques més fascinants de la història de la literatura, un clàssic que ens segueix ressonant, amb els seus interrogants oberts, fins a dia d'avui. Preguntes tan contemporànies com el límit entre allò cíborg i allò humà, l'essència del que ens fa humans, l'apropament a allò diferent, el paper de la por en els grups socials o el destí ètic en la ciència ens assalten gràcies a la història del doctor Frankenstein i el seu estimat i temut monstre, producte del dol per la mare i el desig d’immortalitat.

Aquest club de lectura anirà vinculat a una xerrada dels dijous de la UB que farem a la Biblioteca Xavier Benguerel sobre l’adaptació de Frankenstein al cinema, que impartirà la professora Ana Moya el 16 de maig, a les 18.30 hores.

Conducció: Inés Macpherson

Data d’inici del club de lectura: 22 d'abril
Videoconferència: 13 de maig, a les 19 h

Cal inscripció prèvia

Tots els clubs de lectura virtuals es fan amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.