Clubs de lectura

Un any més, les Biblioteques de Barcelona us ofereixen una àmplia oferta de clubs de lectura presencials. Es tracta de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses que, conduïdes per un expert, es reuneixen un cop al mes, d’octubre a maig, en sessions d’una durada aproximada d’hora i mitja.

Els clubs de lectura oberts poden abastar una àmplia varietat de lectures, sense el fil d’un gènere, espai o temps històric concret.

Els clubs de lectura temàtics proposen un camí de lectures determinat per una temàtica, un gènere o un espai i un temps concret.

Les inscripcions als clubs de lectura presencials comencen dilluns 5 de juliol a través del portal d'inscripcions, que permet consultar tota l’oferta de clubs i les places disponibles.

Per a les inscripcions, tenen prioritat les persones que només han participat un any en un club de lectura i les que encara no ho han fet mai (les persones que en els darrers anys hagin participat en dos clubs de lectura només es podran inscriure si queden places disponibles). En cas de no assistir al 80% de les sessions, la plaça quedarà a disposició d’una altra persona preinscrita.

En algun cas, hi ha clubs de lectura que habitualment eren presencials que el curs 2021-2022 es faran en format híbrid (es llegiran llibres en format paper que es comentaran a través de videoconferència) o virtual (es llegiran llibres en format electrònic i la interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una aplicació per a dispositius mòbils). Les inscripcions per a aquests clubs de lectura també es faran a partir del 5 de juliol a través de Puntxarxa.

Quins són els objectius?

  • Fomentar l'hàbit de la lectura i el diàleg.
  • Oferir noves possibilitats per al temps lliure.
  • Promoure l'ús de la biblioteca i donar-la a conèixer com a equipament cultural.
  • Crear un punt de trobada per a persones interessades en la lectura.
  • Donar a conèixer entorns socials i culturals diferents del nostre.
  • Proposar una guia bàsica de lectures.
  • Afavorir un apropament crític als diferents gèneres literaris.
  • Donar a conèixer les especialitzacions de les biblioteques que acullen l'activitat.