Fons de cinema

A les biblioteques trobareu cinema representatiu de les múltiples cultures del món, així com de les grans escoles i moviments cinematogràfics: expressionisme alemany, realisme socialista soviètic, neorealisme italià, nouvelle vague francesa, free cinema anglès, new american cinema, Dogma, etcètera.

També s'intenta que tots els grans gèneres cinematogràfics hi estiguin representats: aventures, acció, ciència-ficció, bèl·lic, comèdia, històric, terror, fantàstic, musical, cinema negre-policíac, western , animació, documental ...

Per facilitar la comprensió de la història del cinema i veure la seva evolució com a art, trobareu pel·lícules de totes les èpoques del cinema des dels orígens i el cinema mut fins al que es fa en l'actualitat.

Per tal de tenir una col·lecció local cinematogràfica tan àmplia com sigui possible, les biblioteques adquireixen cinema d'autors locals o relacionats amb el barri, així com les pel·lícules que tenen com a lloc de rodatge el barri o la ciutat.

El fons de cinema no només es nodreix de pel·lícules, també el formen altres materials com ara llibres i revistes, tant de caràcter divulgatiu, sobre els aspectes socials , els cartells, la història, com més tècnics, sobre guions, efectes sonors i especials, escenografia, il·luminació, producció i direcció o tècniques cinematogràfiques.

També podeu trobar informació sobre la relació del cinema amb altres temàtiques com la filosofia, l' arquitectura, la gastronomia, la literatura, la política, la poesia, l' ensenyament ...

I no us oblideu de les bandes sonores de les pel·lícules, que podeu trobar a la secció de música.

Enllaços relacionats: