Cicles temàtics

Barcelona futur

Cada època té un esperit particular, una naturalesa o clima que la fa diferent d'altres èpoques. L'idioma alemany té la paraula Zeitgeist per designar-lo. L'esperit de la nostra època. Ciència i tecnologia avancen a gran velocitat. Però també ho fa el sentit comú? Els humans tenim cada vegada més poder. Però disposem dels recursos per fer-lo servir de manera responsable?

Del 29 d'octubre al 13 de novembre de 2020

Música per als teus ulls

El documental musical va néixer a mitjans dels anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. Un recorregut que ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al festival In-Edit.

Del 26 d'octubre al 5 de novembre de 2020

La invasió de la ciència-ficció

Un cicle de xerrades i sessions de contes per a adults que té com a objectiu donar a conèixer i apropar al gran  públic aquest gènere literari que ja compta amb més de dos segles d’història i s’ha convertit en un dels pilars de la cultura del nostre temps.

Del 29 d'octubre al 3 de desembre de 2020

Amèrica llatina: Literatura, ciutats i revoltes

A vegades molt allunyats de les representacions literàries i artístiques de la ciutat llatinoamericana, i potser en altres molt fidels, els nous moviments socials, indígenes o feministes tracen un nou mapa urbà de carrers en revolta i lluites urgents al continent. I d’això tracta aquest cicle de xerrades.

Del 8 d’octubre al 17 de novembre de 2020

Cinema lliure a la biblioteca

Cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on intercanviar realitats de franc mitjançant els documentals produïts a cada territori de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Del 5 d’octubre al 29 d’octubre de 2020

Com fer front a l’emergència climàtica

La mitigació i adaptació al canvi climàtic és un dels grans reptes del nostre temps. Un dels seus aspectes clau és el desafiament energètic. I més concretament, com capgirar la dependència energètica dels combustibles fòssils. En aquest cicle hi aprofundim.

Del 5 d'octubre al 30 de novembre de 2020

L'hora golfa

Comencem una nova activitat per a les nits d’estiu. Propostes en línia entorn la paraula i la música: concerts, monòlegs, recitals... Algunes són trencadores, d'altres busquen la participació de l'oient, però totes comparteixen la proximitat amb el públic.

Del 2 al 16 de juliol de 2020

Illes del món

Aquest cicle de viatges ens aproparà a una realitat rica en matisos, al coneixement de la biodiversitat de les illes del món, així com al patrimoni humà que ens ha llegat en el decurs del temps.

Del 3 de juny al 6 de juliol de 2020

Amb motiu del Dia de la Dona us convidem a aquest cicle on Toni Castarnado seurà amb deu dones amb la intenció que cantin i que parlin.

Del 2 de març al 2 de juliol de 2020

Preparant un viatge a Àsia? T’agraden el cinema, els k-drames i la cultura popular oriental? Durant 9 dies visitarem els llocs més emblemàtics d’Àsia.

Del 6 de febrer al 2 de març  

En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en l’àmbit del cervell. 

Del 20 de gener al 9 de març de 2020

Enguany us presentem la catorzena edició del cicle de filosofia. En aquesta ocasió parlarem sobre el temps i l’existència.

Del 9 de gener al 26 de febrer de 2020

Torna el cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on descobrir històries humanes properes a través del documental.

Del 3 de febrer al 24 de març de 2020

Aquest cicle recupera la memòria històrica a través de xerrades, tallers, exposicions, itineraris i un club de lectura.

Del 20 de novembre de 2019 al 9 de maig de 2020

Amb motiu del centenari del naixement de l'ecòleg Ramon Margalef, aquest cicle explora la seva mirada sobre la naturalesa i la vida.

Del 14 d'octubre al 2 de desembre de 2019

En aquest cicle ens endinsarem en l'apassionant món dels encreuaments i interseccions entre les arts i les ciències que capgiren els tòpics sobre aquestes disciplines, mentre que alhora ens enfronten a les grans preguntes i reptes contemporanis que ens envolten. 

Del 21 d'octubre al 25 de novembre de 2019

Aquesta tardor torna el cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on intercanviar realitats de franc mitjançant els documentals produïts a cada territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. 

Del 9 d'octubre a l'11 de novembre de 2019

En aquest cicle la idea és aprofundir en les curiositats dels documentals i crear un espai idoni per parlar dels seus protagonistes.

Del 9 al 22 d'octubre 2019

Aquest cicle reflexiona sobre la ficció com una eina que és utilitzada per les hegemonies per perpetuar el seu poder sobre la visió del passat, l’experiència present i les projeccions del futur

Del 8 d'octubre al 19 de novembre de 2019 

Aquest cicle vol ajudar a donar visibilitat a la feina de recuperació de la memòria que es fa a molts barris. 

Del 10 d’octubre al 30 de novembre de 2019