Cicles temàtics

Illes del món

Aquest cicle de viatges ens aproparà a una realitat rica en matisos, al coneixement de la biodiversitat de les illes del món, així com al patrimoni humà que ens ha llegat en el decurs del temps.

Del 3 de juny al 6 de juliol de 2020

Amb motiu del Dia de la Dona us convidem a aquest cicle on Toni Castarnado seurà amb deu dones amb la intenció que cantin i que parlin.

Del 2 de març al 2 de juliol de 2020

Preparant un viatge a Àsia? T’agraden el cinema, els k-drames i la cultura popular oriental? Durant 9 dies visitarem els llocs més emblemàtics d’Àsia.

Del 6 de febrer al 2 de març  

En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en l’àmbit del cervell. 

Del 20 de gener al 9 de març de 2020

Enguany us presentem la catorzena edició del cicle de filosofia. En aquesta ocasió parlarem sobre el temps i l’existència.

Del 9 de gener al 26 de febrer de 2020

Torna el cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on descobrir històries humanes properes a través del documental.

Del 3 de febrer al 24 de març de 2020

Aquest cicle recupera la memòria històrica a través de xerrades, tallers, exposicions, itineraris i un club de lectura.

Del 20 de novembre de 2019 al 9 de maig de 2020

Amb motiu del centenari del naixement de l'ecòleg Ramon Margalef, aquest cicle explora la seva mirada sobre la naturalesa i la vida.

Del 14 d'octubre al 2 de desembre de 2019

En aquest cicle ens endinsarem en l'apassionant món dels encreuaments i interseccions entre les arts i les ciències que capgiren els tòpics sobre aquestes disciplines, mentre que alhora ens enfronten a les grans preguntes i reptes contemporanis que ens envolten. 

Del 21 d'octubre al 25 de novembre de 2019

Aquesta tardor torna el cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on intercanviar realitats de franc mitjançant els documentals produïts a cada territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. 

Del 9 d'octubre a l'11 de novembre de 2019

En aquest cicle la idea és aprofundir en les curiositats dels documentals i crear un espai idoni per parlar dels seus protagonistes.

Del 9 al 22 d'octubre 2019

Aquest cicle reflexiona sobre la ficció com una eina que és utilitzada per les hegemonies per perpetuar el seu poder sobre la visió del passat, l’experiència present i les projeccions del futur

Del 8 d'octubre al 19 de novembre de 2019 

Aquest cicle vol ajudar a donar visibilitat a la feina de recuperació de la memòria que es fa a molts barris. 

Del 10 d’octubre al 30 de novembre de 2019