Menja llibres

"Menja llibres" és un projecte ludicoeducatiu que busca el foment i el gust per la lectura i la millora del llenguatge oral i de la llengua vehicular en infants que es troben a l’etapa inicial d’aprenentatge, per potenciar-ne el desenvolupament educatiu, afectiu i social.

Mitjançant un seguit d’accions lúdiques relacionades amb la lectura, el llenguatge i l’expressió oral, que són dinamitzades als centres educatius a través de dues entitats amb un equip tècnic i de monitoratge, es convida l’infant a explorar les nombroses possibilitats que ofereix la lectura i a generar experiències significatives i emocionalment estimulants. 

Els objectius del programa són els següents:

  • Donar suport al desenvolupament de les competències lectores i molt especialment del gust per la lectura en infants de segon i tercer de primària.
  • Fomentar la implicació de les famílies com a agents educatius fonamentals.
  • Afavorir la igualtat d’oportunitats i l’equitat, des d’un treball conjunt de la comunitat, del territori, de la família i de l’escola.
  • Donar a conèixer les biblioteques com espais de lectura i lleure atractius.

El “Menja llibres” compta durant el curs amb l’assessorament i el fons bibliogràfic de les Biblioteques de Barcelona i, amb l’objectiu de donar a conèixer les biblioteques com espais de lectura i lleure, es realitzen visites a les biblioteques.

Les biblioteques que col·laboren en el “Menja llibres” són:

Biblioteca Sant Pau - Santa Creu
Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix
Biblioteca El Carmel - Juan Marsé
Biblioteca Nou Barris
Biblioteca Les Roquetes - Rafa Juncadella
Biblioteca Zona Nord
Biblioteca Trinitat Vella - José Barbero
Biblioteca Ramon d’Alòs - Moner

Aquesta iniciativa forma part de les activitats de l’actual desplegament del Pla de barris de l’Ajuntament de Barcelona i l’impulsen el Foment de Ciutat, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’ICUB i les Biblioteques de Barcelona.

Menja llibres