Connectem Barcelona

Servei d’acompanyament de necessitats digitals

El servei Connectem Barcelona neix per acompanyar les persones usuàries perquè puguin  moure’s pel món digital de manera còmoda i fàcil. Ubicat a la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero, el servei posa a la disposició de les persones usuàries un servei de préstec d’ordinadors portàtils i un acompanyament digital 

Préstec d’ordinadors portàtils

Per agafar en préstec un ordinador portàtil i endur-se’l a casa durant un mes cal adreçar-se al taulell d’informació de la biblioteca i demanar-lo. Allà cal ensenyar el carnet de Biblioteques de Barcelona i el DNI o document oficial vigent.

El préstec d’ordinadors portàtils està adreçat a persones usuàries de més de 14 anys, o a menors acompanyats d’una persona adulta que se’n faci responsable.

La durada del préstec és de 30 dies, prorrogable fins a 3 cops, sempre que no hi hagi més reserves per part d’altres usuaris.

Aquests ordinadors portàtils es poden utilitzar per finalitats culturals, d’aprenentatge, de consulta en general i per fer tràmits amb l’Administració o activitats vinculades a l’oci.

Consultes i assessorament personalitzat sobre tràmits o eines digitals

Els dilluns i dimecres, de 17 a 20 h, la biblioteca ofereix el servei d’assessorament TIC de la Biblioteca Trinitat Vella - José Barbero per ajudar-vos a resoldre els dubtes que pugueu tenir.

Amb aquestes píndoles formatives podreu aprendre a:
Obrir un compte de correu  electrònic i gestionar contrasenyes
Fer videotrucades
Fer un ús segur i responsable de les xarxes socials
Gestionar la vostra informació digital
Fer servir eines de recerca i treball en línia
Fer tràmits amb l’administració (IdCAT, Cl@ve, Cita Prèvia per fer el DNI, Certificats del SEPE, Esborrany de la Renta, Certificat de l’IRPF).