Visites escolars

Les biblioteques públiques organitzen visites adaptades als diferents nivells educatius i formatius. Aquestes visites són una de les millors maneres que tenen els infants per conèixer la biblioteca més propera i aprendre'n el funcionament i l'ús. Els continguts i els objectius de cada visita varien segons l'etapa educativa:

Escola bressol i educació infantil: conèixer la biblioteca, els serveis i les activitats. Despertar el gust per la lectura amb la narració d'un conte i amb temps lliure per mirar contes. Aprendre, d'una manera molt bàsica, el que es pot fer i el que no es pot fer en una biblioteca.

Educació primària: conèixer la biblioteca, els serveis i les activitats. Buscar informació i localitzar contes i llibres de coneixements. Despertar el gust per la lectura amb la narració d'un conte, amb temps lliure per llegir o mirar, amb recomanacions, etcètera.

Escoles d'educació especial: visita adaptada al grup per conèixer la biblioteca, els serveis i les activitats. Desenvolupar el gust per la lectura i el coneixement dels fons de la biblioteca.

La durada aproximada de les visites és d'una hora, i requereixen la col·laboració del professorat. Per conèixer amb més detall l'oferta de visites de la vostra biblioteca de referència podeu consultar la pàgina web de la biblioteca, el Centre de Recursos Pedagògics del districte i el PAE (Programa d'activitats escolars de l'Ajuntament de Barcelona), que ofereix als centres educatius la possibilitat de conèixer i concertar les visites a la biblioteca per aquest mitjà. És, també, imprescindible concertar dia i hora amb antelació per correu electrònic o via telefònica.

Visites escolars