Clubs de lectura a mida

Els clubs de lectura a mida són un model flexible i versàtil de club de lectura, que poden tenir entre 1 i 4 sessions presencials, que pretenen tractar temes connectats amb l’actualitat, autores i autors i temàtiques específiques, gèneres, col·laboracions especials amb editorials, festivals, etcètera.

La Guerra Civil Espanyola a Barcelona

Club de lectura al voltant de 3 obres literàries, completat amb 3 itineraris per la ciutat. De maig a juliol.

Ho organitza: El Born CCM i Biblioteques de Barcelona.

Hi col·labora: Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona. 

Conducció: Mireia Capdevila i Candell

Biblioteca Francesca Bonnemaison | Biblioteca Sant Pau- Santa Creu | Del 16 de maig a l'11 de juliol
Més informació i inscripció

LGTBIQ+

Proposem lectures compartides transformadores des de la lectura com a plaer i el pensament crític. Visitarem publicacions recents i properes de literatura LGTBI per saber més sobre les realitats fora de la norma cishetero, trenant sensibilitats, afectes i lluites polítiques.

Conducció: Jesús Arpal

B. Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte | Del 21 de març al 27 de juny
Més informació i inscripció

Masculinitat(s) en construcció

En aquest club a mida farem tres trobades al voltant dels títols més significatius sobre masculinitats editats aquí en els darrers anys. I alhora ens serviran com a excusa per a difondre l'avanç de la branca dels llibres feministes dedicada a la construcció social i simbòlica de la masculinitat, així com les possibilitats de canvi dels homes respecte als models tradicionals i reaccionaris de gènere. Tothom serà benvingut.

Conducció: Lluc Pagès

B. Vila de Gràcia |  De l’11 d’abril al 13 de juny
Més informació i inscripcions

‘La tormenta perfecta’

Us proposem un club a mida especial on llegirem la novel•la La tormenta perfecta (Libros del Asteroide, 2023) i visualitzarem la pel•lícula homònima, dirigida per Wolfgang Petersen l’any 2000, i protagonitzada per George Clooney, Mark Wahlberg i Diane Lane, entre d’altres.

Conducció: Daniel Agudo.

B. Xavier Benguerel, dijous 4 de juliol. Projecció de la pel•lícula a les 16 h i sessió de club de lectura a les 18.30 hores.
Més informació i inscripció

Hi col•labora: Libros del Asteroide.
Dins del marc de la Regata Cultural.

Llegim el mar

Us presentem un recorregut per diverses obres en les quals el mar és el protagonista. Farem una travessia per obres d’assaig i també de ficció que ens ofereixen un ventall de mirades sobre el gran blau: el mar com a misteri i com a motor d’aventures, com a metàfora i com a mirall. Des de l’assaig, el relat, la mitologia i la imaginació ens submergim en un viatge construït per històries que són també preguntes sobre la nostra relació amb el mar, sobre com l’hem escrit, l’hem explicat i l’hem contaminat i explotat. 

Conducció: Inés Macpherson
Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz | Del 8 d’octubre al 10 de desembre 
Més informació i inscripció 

Hi col•laboren: Libros del Asteroide i Ático de los libros
Dins del marc de la Regata Cultural.

Clubs de lectura del Grec 2024: El Grec dins les biblioteques.

En el marc del Grec, Biblioteques de Barcelona organitza clubs de lectura al voltant d’obres que es podran veure representades en la programació del festival.

'Elizabeth Costello' de J. M. Coetzee

Elizabeth Costello, una escriptora australiana reconeguda i respectada que viatja pel món fent conferències i concedint entrevistes. Solitària, reservada i tímida, les conferències i els viatges li resulten un pes difícil de suportar que ella afronta amb una resignació irritada però impertorbable. La seva vida i, sobretot, la seva identitat com a dona i com a escriptora se’ns descobreixen lentament a través d’aquest recull de conferències, experiències i reflexions, i ens desvelen les recances, les debilitats i les mancances d’una dona forta en l’últim tram de la seva vida. L’escriptora, una mena d’alter ego de Coetzee, està de viatge impartint conferències en països diversos del món, en les quals parla sobre filosofia, medi ambient i qüestions socials i existencials, i apel·la a la nostra consciència cridant l’atenció sobre el destí dels animals, la injustícia social i l’exclusió de la gent gran i els malalts.

Conducció: Nil Martín, crític teatral

L’adaptació teatral, portada a escena per Krzysztof Warlikowski, es podrà veure al TNC els dies 6 i 7 de juliol.

B. El Clot - Josep Benet | Dimarts, 2 de juliol, a les 18.30 h
Més informació i inscripció

El llibre es podrà recollir a la B. El Clot - Josep Benet a partir del 3 de juny.

Els assistents a la sessió rebran un descompte per assistir a la representació del TNC.

Hi col·labora: Festival Grec

'Todos pájaros' / 'Tots ocells' de Wajdi Mouawad

A Tots ocells /Todos pájaros, trobem la història d’Eitan, un jove investigador jueu alemany que viu als EUA i estudia l’ADN. Coneix la Wahida, una jove historiadora àrab que ha fet una tesi sobre un savi musulmà del segle XV obligat a convertir-se al cristianisme. Tots dos s’enamoren, fet que obliga Eitan a enfrontar-se a la seva família i a confrontar les seves creences religioses integristes. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània, Eitan serà víctima d’un atac terrorista que el deixarà en coma. Els seus familiars viatjaran des d’Alemanya fins a Israel per tenir-ne cura i, allà, descobriran el passat de la família. Creences, ADN, religió i atzar en un drama sobre els prejudicis, la manera com la violència del món exterior arrasa la vida personal i sobre el pes del passat.

La Perla 29, companyia liderada pel director Oriol Broggi, torna amb Tots ocells / Todos pájaros, un muntatge que transforma l’espai de representació en una biblioteca dins el Teatre La Biblioteca i que es podrà veure dins el festival Grec, del 25 de juny al 28 de juliol.

Conducció: Nil Martín, crític teatral. A la sessió hi participarà Oriol Broggi, director de teatre.

B. Sant Pau - Santa Creu | Dimarts, 9 de juliol, a les 18.30 h
Més informació i inscripció

El llibre es podrà recollir a la B. Sant Pau - Santa Creu a partir del 3 de juny.

Els assistents a la sessió rebran un descompte per assistir a la representació al teatre.

Hi col·labora: Festival Grec

Clubs de lectura a mida