Fons musical

El fons de la col·lecció de música a les biblioteques de Barcelona es compon, essencialment, d'obres considerades clàssiques dins els diversos gèneres musicals. Aquest fons es va actualitzant per oferir una selecció de les novetats discogràfiques aparegudes al mercat, tenint en compte la qualitat contrastada i el valor afegit dins la història de la música.

A les biblioteques hi trobareu:

- Les músiques populars i nacionals d'arreu del món, que inclouen tant la música folk, que inclou tant la música tradicional com la popular contemporània, les cançons folklòriques, la música ritual i religiosa, les cançons i balades polítiques i de protesta o el flamenc.
- Les músiques d'arrels populars, com el jazz i blues, en què també s'inclouen el gospel, el swing, el soul, el funk o el rhythm-and-blues.
- Els gèneres més contemporanis, com el pop i el rock, juntament amb la música disco, rap, heavy metal, punk, new wave, techno o el country.
- La música clàssica, tant de cambra i orquestra com vocal, i la música sacra o profana, com les òperes o les cantates.
- Els nous llenguatges musicals, per exemple els sons naturals enregistrats, la música electrònica i per ordinador, la música minimalista o la música improvisada.
- També hi trobareu altres tipus d'enregistraments sonors, per exemple la música d'espectacles, com les comèdies musicals o el circ, les bandes sonores, la música d'ambient...
- I no us oblideu de les cançons i músiques infantils.

Si teniu algun dubte, us podeu adreçar al taulell d'informació de la vostra biblioteca i el personal us ajudarà a trobar tot el material que necessiteu.