Dia Internacional de l’Orgull 2021

LGTBI. Activitats i recomanacions lectores per defensar els drets LGTBI.

En el Dia Internacional de l’Orgull  Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer (LGTBIQ+), es commemoren el fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda.

Fons especials a les Biblioteques de Barcelona:

La Biblioteca  Sagrada Família — Josep M. Ainaud de Lasarte alberga un fons especial sobre temàtica LGTBI que dona cabuda als col·lectius de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals, intersexuals i altres dissidències sexuals.

La Biblioteca Nou Barris disposa d’un centre d’interès sobre identitats trans i gènere,  amb documents que parlen sobre les identitats trans en tota la seva diversitat.

El centre d’interès Feminismes i LGTBIQ+ de la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix neix amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la difusió d’un fons documental amb una forta demanda social i amb la voluntat d’esdevenir una eina al servei de la ciutadania contra qualsevol tipus de discriminació, i per garantir la igualtat real de drets i oportunitats per a totes les persones i en tots els àmbits de la vida.

El centre d’interès LGTBI de la Biblioteca Francesca Bonnemaison inclou un fons de 300 documents, entre llibres i audiovisuals. Els llibres tracten de diferents temàtiques relacionades amb la identitat de gènere i les diverses orientacions sexual

Recomanacions infantils i juvenils:

Al Bibarnabloc trobareu la guia Sense Armaris. Una guia diversa, elaborada pel Servei de Lectura Infantil i Juvenil (SDLIJ).

Novel·les recomanades:

Deixa’t seduir per històries que tracten de temes tan universals i recurrents com l’amor, l’amistat, l’odi, la venjança, l’aventura, la por o l’esperança. Deixa’t portar per històries tendres, cruels, sensuals, sinceres, amargues, amb final feliç (o no) però sempre des del punt de vista de les persones LGTBI.

Activitats destacades:

Biblioteca Bon Pastor
1, 2, 3 conte a través
Dilluns 28, dimarts 29 i dimecres 30 de juny a les 15.15 h
Per a infants d’entre 3 i 11 anys
Llibres, manualitats i jocs per treballar els valors de convivència i respecte en les relacions.

Gimcana LGTBI+
Dilluns 28 de juny a les 18.30 h
Recorregut amb proves per la biblioteca on coneixerem els racons més LGTBI+ que tenim.

Biblioteca Nou Barris
Presentació del llibre ¿Seguro que no pasa nada?
Dissabte 3 de juliol, a les 12 h
Pepa Nolla ens explica en aquest llibre la seva trajectòria com a mare d’un fill gai i com aquesta experiència ha enriquit la seva vida.

A més a més a Barcelona …

Coincidint amb el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, l’Ajuntament organitza un concert en col·laboració amb el Pride BCN per celebrar la llibertat sexual i de gènere i refermar el compromís amb la defensa dels drets LGTBI. La cartelleria municipal d’enguany, inspirada en la Barcelona pionera en la lluita per les diversitats, recull l’esperit reivindicatiu i festiu d’aquesta data assenyalada, que se celebra des dels aldarulls de Stonewall de l’any 1969.