25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones

25N. Biblioteques de Barcelona s’uneix a la campanya “Apaguem el masclisme, no el deixem créixer”.

La campanya de l’Ajuntament de Barcelona del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones de d’enguany porta per lema “Apaguem el masclisme, no el deixem créixer”. Amb la força d’aquest lema, la campanya vol fer una crida especialment als homes i a la necessitat de treballar conjuntament per a l’eliminació de les violències masclistes.

En l’actual context polític, social i cultural, es comença a reflexionar sobre els models de masculinitats dominants, hegemònics i tradicionals i els efectes i les conseqüències que tenen per a les persones, especialment per a les dones.

En aquest sentit, la prevenció de les violències masclistes també ha de posar el focus en les masculinitats. És fonamental treballar per a la construcció de models de masculinitat i relacionals més plurals, justos, equitatius i lliures de violència.

Biblioteques de Barcelona hi participa amb diverses activitats:

Taller sobre l’amor romàntic. Dilluns 22 de novembre. Biblioteca Francesca Bonnemaison

Montserrat Roig: mirada crítica i ploma esmolada.  Dimarts 23 de novembre. Biblioteca Sofia Barat

The handmaid’s tale: entre el llibre, la pel·lícula i la sèrie. Dimarts 23 de novembre. Biblioteca Xavier Benguerel

Dona i empoderament: cinc eines per aconseguir-ho.  Dijous 25 de novembre. Biblioteca Montserrat Abelló

Lliurament del VI Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i eradicació de la violència masclista. Dilluns 29 de novembre. Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert