Dia de les Biblioteques

Biblioteques. El 24 d'octubre celebrem el Dia de les Biblioteques amb activitats, dansa i la inauguració d'una instal·lació artística!

El 24 d’octubre és el Dia de les Biblioteques i ho celebrem amb propostes culturals per a tothom!

Destaquem la inauguració d’una instal·lació artística que podreu visitar a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall. ‘Llegim i compartim’ és un homenatge al valor social de les biblioteques. La instal·lació, obra dels artistes Alacalle, es podrà visitar a partir del 24 d’octubre.

La mateixa tarda, a les 18.30 h, la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé ofereix l’espectacle de dansa contemporània Salades, interpretat per Sol Vázquez, Nicoloff, Raquel Gualtero i Pilar Rodríguez Catón. La peça està inspirada en l’obra de Carme Riera, Te deix, amor, la mar com a penyora i forma part del cicle Balla’m un llibre organitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

I també…
A la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet, a les 18.30 h, s’hi durà a terme la conferència ‘Apropem-nos a en Jordi Sabater Pi: Una vida de compromís i passió per la natura’ a càrrec de la Dra. Montserrat Colell Mimó, professora titular d’Etologia i Primatologia a la Universitat de Barcelona i alumna del Dr. Jordi Sabater Pi. La xerrada s’emmarca en el programa d’activitats entorn de l’exposició ‘Maa-Yiem. L’extraordinària història de Jordi Sabater Pi’. La mostra, que podeu visitar fins al 25 de novembre a la mateixa biblioteca, produïda pel Zoo de Barcelona, ens apropa a la vida i obra del mundialment reconegut primatòleg català, veí de la Sagrera, Jordi Sabater Pi (1922 – 2009). A la biblioteca hi trobareu un fons especialitzat en Floquet de Neu (a l’àrea infantil) i en primatologia (a l’àrea d’adults).

Una altra proposta és el Docs del Mes a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, a les 18.30 h, s’hi projectarà el documental Lyra. Una pel·lícula sobre l’assassinat , en mans de la ‘nova IRA’, de la periodista d’investigació i activista LGTBIQ+ irlandesa Lyra McKee. I d’un documental anem a una sessió dels Diàlegs de l’In-Edit a la Biblioteca Vapor Vell, el cicle converses dedicades a aquest festival de documentals musicals. En aquesta ocasió s’analitzarà A Dog Called Money, un film que ens mostra la tasca social de P.J. Harvey amb el fotògraf Seamus Murphy a Kosovo, Afganistan i Washington mentre veiem el procés de gestació del que fou el novè album de l’artista britànica, The Hope Six Demolition Project. La sessió ‘La veritat sobre PJ Harvey, la gran musa del rock’ anirà a càrrec d’Uri Altell, Toni Castarnado i Mirentxu Paloma i se celebrarà a les 18.30 h. Com sempre, les persones assistents a aquest cicle rebran una invitació per veure un documental de l’edició del Festival In-Edit 2023!

Per celebrar aquesta efemèride també hi ha programades activitats infantils!
A les 17.30 h, als jardins Rubió i Lluch, dins l’emblemàtic recinte de l’antic Hospital de la Santa Creu, que entre altres institucions donen accés a la Biblioteca Sant Pau- Santa Creu, s’hi durà a terme una sessió de narració contes a càrrec de Santi Rovira. A la mateixa hora, a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, hi haurà una altra sessió de contes molt especial ‘Casos e cousas’, històries narrades en gallec i català! Aquesta és una activitat de la programació Munt de Mots, el festival de narració oral. I també a les 17.30 h, a la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet més contes amb la narradora Anna Casals.