'Llegim i compartim'. Instal·lació artística sobre el valor social i mediambiental de les biblioteques

Biblioteques. Amb motiu del Dia de les Biblioteques, que se celebra el 24 d'octubre, estrenem la instal·lació artística 'Llegim i compartim', que podreu visitar a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall.

‘Llegim i compartim’ vol fer visible i destacar el paper social de les biblioteques i el valor del model de funcionament d’aquestes, basat en el sistema de préstec (i devolució) de llibres.

Les biblioteques són contenidors i espais de connexió i aprenentatge, on les històries, les experiències i els coneixements estan a l’abast de tothom, a través dels llibres que circulen entre les persones i són de propietat col·lectiva, compartida.

La instal·lació es podrà visitar a partir del 24 d’octubre, Dia de les Biblioteques, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall

El disseny i la producció és obra de l’estudi Alacalle, dedicats al disseny i comunicació a partir de la recuperació de materials en desús.
L’instal·lació és una iniciativa de Biblioteques de Barcelona.

Alacalle:
“En el marc de la celebració del Dia de les Biblioteques, el 24 d’octubre, aquesta instal·lació vol convidar-te a aturar-te i pensar en la importància del valor social de la biblioteca i el seu servei públic.

Rebre un llibre amb la il·lusió d’estar a punt d’emprendre un viatge en el temps i l’espai, algunes vegades habitant pells alienes i moltes altres sense conèixer el destí ni les particularitats del camí. Obrir un llibre és acceptar el repte, estar disposat a viure l’aventura, com qui puja a un globus i lliurament el seu rumb al capritx del vent. Obre les ales i deixa’t portar.

Els llibres ens permeten descobrir altres mons, viatjar amb la paraula escrita, volar a través de les seves pàgines, somiar, pensar, conèixer, nodrir-nos i, sobretot, compartir! I les biblioteques són una llar dels llibres, una porta d’embarcament al coneixement, un espai on es preserva el saber, la cultura i la història de la nostra societat. Brinden la possibilitat de viure i alimentar-nos d’aquesta experiència, enriquint-nos humanament i intel·lectualment una vegada i una altra de manera gratuïta i sostenible mitjançant el seu sistema de préstec i devolució.

Facilitant aquest anar i venir d’exemplars, les biblioteques permeten que el coneixement circuli lliurement entre la població, posant-lo a l’abast de tothom, la millor manera de compartir-lo.

Aquesta instal·lació és un homenatge al valor social de les biblioteques i el seu model sostenible de funcionament i gestió que tant podria inspirar-nos en altres àmbits de la nostra societat de consum.”