L'Orgull a Biblioteques de Barcelona

LGTBI. Les biblioteques s’omplen, durant tot el mes de juny, de propostes per celebrar l'Orgull!

Propostes per a tothom: infants, joves i adults per celebrar l’Orgull a Biblioteques de Barcelona!

L’1 de juny, la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé serà l’escenari d’una tarda de comèdia amb l’open mic: Manolita la primera.

El programa segueix el 13 de juny amb el Parlem amb Juny Siva. L’autora presenta el seu llibre Com un calfred, et veig (Amsterdam, 2023) a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. A la mateixa biblioteca, el dilluns 26 de juny, trobada per comentar l’obra Besar el vellut, de Sarah Waters.

Els audiovisuals són els protagonistes de la programació de l’Orgull de barri a Biblioteques de Barcelona. No us podeu perdre les projeccions de les pel·lícules: The Miseducation of Cameron Post (La (Des)educació de la Cameron Post), el 26 de juny, a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix i My Beautiful Laundrette (Mi hermosa lavandería), el 26 de juny, a la Biblioteca Les Roquetes – Rafa Juncadella. També podeu veure el documental Petite Fille (Una niña), el 21 de juny, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles i els curtmetratges, relacionats amb Stonewall i Pride, el 26 de juny, a la Biblioteca Montserrat Abelló. La música també serà present en el programa d’activitats, divendres 30 de juny, a la Biblioteca Bon Pastor, us esperem al concert Duo drag king de boleros i música d’autor.

Si voleu conèixer millor la història de la comunitat LGTBI de Barcelona, us proposem: Itineraris per Barcelona. Memòria de la repressió i la resistència LGTBI, i l’exposició “Homosexualitat i transsexualitat a través del temps a BCN”, a la Biblioteca Bon Pastor, que s’inaugura dimarts 20 de juny. Podeu visitar la mostra fins el 21 de juliol.

Els més joves poden conèixer i practicar l’escenificació de les Drag-queens al taller, de dijous 29 de juny, de la Biblioteca Bon Pastor.

Les propostes infantils i familiars de la programació de l’Orgull són espectacles de narració oral a: la Biblioteca Francesc Candel, el 14 de juny; a la Biblioteca Fort Pienc, el 26 de juny, i el 20 de juny a la Biblioteca Sagrada Família – Josep Maria Ainaud de Lasarte.

I al Bibarnabloc. L’aparador cultural de Biblioteques de Barcelona, hi trobareu recomanacions de lectures d’obres sobre temàtica LGTBI i la guia de Novetats LGBTI per a infants i joves. A més, aquest mes de JUNY, el concurs del Bibarnabloc sorteja regals molt especials en el marc de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Recordeu que a algunes Biblioteques de Barcelona hi trobareu fons sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere:
– Biblioteca Nou Barris: Col·lecció Identitats trans i gènere
– Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte: LGTBI
– Biblioteca Francesca Bonnemaison: LGTBI
– Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles: Centre d’interès Ficció LGTBI
– Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix: Centres d’Interès Feminisme i LGTBIQ+

 

 

Més informació