Diàlegs de Sant Jordi

Sant Jordi. Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors, com a pròleg de la Diada de Sant Jordi. Del 15 al 23 d'abril.

Vuit jornades de converses entre escriptors i escriptores d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres. Una proposta en què les biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

Amb la col•laboració de Barcelona Ciutat de la Literatura.
Totes les activitats requereixen reserva d’entrada. Les inscripcions començaran el dimarts 9 d’abril, a les 10.00 h.

Mircea Cărtărescu
Dilluns, 15 d’abril, a les 18.30 h
Biblioteca Jaume Fuster
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per Sam Abrams, Mircea Cărtărescu conversarà al voltant de Dietaris 1990-2017 (Lleonard Muntaner Editor, 2024). Concebut com un diàleg amb ell mateix, és la cartografia més extensa i complexa de la  ment de Cărtărescu.
Hi col•labora: Lleonard Muntaner Editor

Andrea Genovart i Greta García
Dimarts, 16 d’abril, a les 18.30 h
Biblioteca Gabriel García Márquez
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per Berta Gómez Santo Tomás, Andrea Genovart i Greta García conversaran al voltant de Consum preferent (Editorial Anagrama, 2023) i Solo quería bailar (Editorial Tránsito, 2023). Dues novel•les que qüestionen les dinàmiques econòmiques i socials a través d’un llenguatge autèntic i sense complexos.
Hi col•laboren:  Editorial Anagrama i Editorial Tránsito

Lucía Lijtmaer i Rodrigo Fresán
Dimecres, 17 d’abril, a les 18.30 h
Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per Anna Ballbona, Lucía Lijtmaer i Rodrigo Fresán conversaran al voltant de les novel•les Casi nada que ponerte (Editorial Anagrama, 2023) i El estilo de los elementos (Random House, 2024). Dues novel•les molt diferents, però amb un tema en comú: la memòria i la seva recuperació.
Hi col•laboren: Editorial Anagrama i Penguin Random House Grupo Editorial

Henry Marsh
Dijous, 18 d’abril, a les 18.30 h
Biblioteca Jaume Fuster
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg moderat per Eva Piquer, Henry Marsh conversarà al voltant de les seves memòries, Al final, asuntos de vida o muerte (Ediciones Salamandra, 2023). Marsh indaga en el que succeeix quan algú que ha lluitat en primera línia contra el càncer s’enfronta amb el que podria ser la seva sentència final.
Hi col•labora: Ediciones Salamandra

Roser Vernet i Mar García Puig
Divendres, 19 d’abril, a les 18.30 h
Biblioteca Francesca Bonnemaison
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per Laura Sangrà, Roser Vernet i Mar García Puig conversaran al voltant de Lo mig del món (Club Editor, 2023) i La història dels vertebrats (La Magrana, 2023). Dues autores que han rebut el Premi Ciutat de Barcelona i que fan de la seva literatura un acte polític.
Hi col•laboren: Club Editor Penguin Random House Grupo Editorial

Sergi Pàmies i Carlota Gurt
Dissabte, 20 d’abril, a les 12.00 h
Biblioteca Jaume Fuster
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per David Guzman, Sergi Pàmies i Carlota Gurt conversaran al voltant dels seus llibres de relats A les dues seran les tres (Quaderns Crema, 2023) i Biografia del foc (Edicions Proa, 2023). Dos autors que revitalitzen el gènere del conte amb històries que ens qüestionen la nostra realitat més immediata.
Hi col•laboren: Quaderns Crema i Edicions Proa

Hernán Díaz i Jordi Puntí
Diumenge, 21 d’abril, a les 12.00 h
Biblioteca Jaume Fuster
Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per Borja Bagunyà, Hernán Díaz i Jordi Puntí conversen al voltant de les seves novel•les Fortuna (Editorial Anagrama/Edicions del Periscopi, 2023) i Confeti (Edicions Proa, 2024). Dues novel•les situades als Estats Units de principis i mitjans del segle XX en què els protagonistes de les seves històries s’impregnaran de la voluptuositat d’un segle ple de promeses i miratges.
Hi col•laboren: Editorial AnagramaEdicions del Periscopi i Edicions Proa.

Pregó de la Lectura 2024
Dilluns, 22 d’abril, a les 18.00 h
Cal inscripció prèvia (entrades exhaurides)  i en directe a través del canal YouTube de l’Ajuntament de Barcelona.
Sala Moragues – El Born Centre de Cultura i Memòria
Plaça Comercial, 12

L’escriptor i actor David Walliams conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. L’autor no signarà llibres.

Joana Marcús
Dimarts, 23 d’abril, a les 18.30 h
Cal inscripció prèvia. Entrades exhaurides.
Biblioteca Gabriel García Márquez

En aquest diàleg, Joana Marcús conversarà al voltant de Les llums de febrer (Montena, 2023). El quart i últim llibre de la saga Mesos amb tu, l’esperadíssim final de la saga juvenil que ha enamorat centenars de milers de lectors.
Hi col•labora: Penguin Random House Grupo Editorial

Més informació