Quins escriptors i escriptores ens visitaran a l’abril?

Xerrades. Et convidem a descobrir els noms i les dates dels properes trobades amb autors a Biblioteques de Barcelona.

La primera autora que ens visitarà, dimarts 11 d’abril, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, és Mercedes Abad.  Presentarà, acompanyada d’Eduard Márquez i Patricia Capdevila, el seu darrer llibre Escuela de escritura (Tusquets, 2023).

L’escriptor Youssef El Maimouni presentarà el seu darrer llibre Nadie salva a las rosas (Roca Editorial, 2023), dimarts 20 d’abril, a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix.

Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona oferirà els Diàlegs de Sant Jordi un espai de trobada entre autors i lectors:  tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres:

Dimecres 19 d’abril, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Gabriela Adameșteanu i Juan Gómez Bárcena conversaran a partir dels seus darrers llibres: Vidas provisionales (Acantilado, 2022) i Lo demás es aire (Seix Barral, 2022). Dues obres en què els autors utilitzen els mecanismes de la ficció per explicar un període històric i arribar allà on els documents oficials no arriben.

Tot seguit,  Eider Rodríguez i Miguel Ángel Oeste dialogaran a partir dels seus darrers llibres: Materials de construcció (Periscopi, 2023) / Material de construcción (Random House, 2023) i Vengo de ese miedo (Tusquets, 2022). Dues novel•les autobiogràfiques en què els autors narren la seva difícil relació amb el seu pare.

El dia següent, dijous 20 d’abril, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, Antònia Vicens i Biel Mesquida parlaran  a partir dels seus darrers llibres: Quasi un miracle (La Magrana, 2022) i Encarnacions (LaBreu Edicions, 2022). Les dues darreres obres de dos dels autors més destacats de la Generació dels 70 a Mallorca.

Immediatament després, Juana Dolores recitarà textos del seu darrer llibre, I si una nació desfilant per una catifa vermella (Edicions Poncianes, 2023)  i conversarà amb el periodista cultural David Guzmán sobre aquesta obra.

Divendres 21 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster, Sara Mesa i Imma Monsó dialogaran  a partir dels seus darrers llibres: La familia (Anagrama, 2022) i La mestra i la Bèstia (Anagrama, 2023).  Dues obres sobre que giren al voltant de la família i de la seva adaptació a l’entorn.

Tot seguit, Behrouz Boochani i Marina Garcés conversaran partir dels seus darrers llibres: Cap altre amic que les muntanyes (Raig Verd, 2020) i Un món comú (Tigre de paper, 2022). Dues visions complementàries d’un món en comú: de la denúncia de les injustícies que es cometen en nom de la llei a la construcció d’un pensament filosòfic basat en el compromís.

Finalment, el dissabte 22 d’abril, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el Pregó de la Lectura de Sant Jordi, a càrrec de Gemma Ruiz Palà.