Diàlegs de l’In-Edit
Del 10 al 21 d’octubre de 2024
El documental musical explica històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. El festival In-Edit, nascut a Barcelona, és precursor al món amb la seva iniciativa. En aquest cicle dialogarem i aprofundirem en les curiositats dels documentals i els seus protagonistes.
Comptarem amb la participació d’Uri Altell, director del festival, i Toni Castarnado, periodista musical, així com amb un convidat especial per a cada sessió.
Totes les persones assistents tindran una invitació per veure un documental de l’edició del 2024.
Comença el festival
Dijous 10 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. Vapor Vell
En aquesta sessió parlarem dels documentals que tindran el protagonisme en aquesta edició del festival. Repassarem la programació i totes aquelles propostes que ens cridin l’atenció, des de les més populars —Devo, Simple Minds o els Stones de Brian Jones— a d’altres més específiques i especials, com la història de Marisol, la sala Zeleste de Barcelona i el metal satànic.
Blur i la invasió del brit-pop als noranta
Dimarts 15 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. Poble-sec - Francesc Boix
Junt amb Oasis i Pulp, podríem dir que Blur són els abanderats de l’escena brit-pop que va prendre forma a la dècada dels noranta. Aprofitant la gravació d’un nou disc després de vuit anys sense trepitjar junts uns estudis, i que van omplir dues vegades l’estadi de Wembley, parlarem del fenomen i les relacions entre els membres del grup, vèrtex sobre el qual bascula el festival.
Projecció del documental ‘Esta ambición desmedida’
Dimecres 16 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. Fort Pienc – Ana María Moix
Aquest va ser el documental que va inaugurar l’edició d’In-Edit el 2023, l’aventura de C. Tangana després de gravar El Madrileño. Les dificultats, els somnis i les frustracions d’un músic que vol volar molt alt i es troba que allò no és com s’ho imaginava. Un documental de gran producció i amb una història digna de veure en pantalla gran.
Veritats i mentides sobre Eurovisió
Dilluns 21 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. El Carmel - Juan Marsé
Eurovisió continua sent el somni de molts músics. Però de vegades també es converteix en un maleït malson. Aquest va ser el cas del grup D’Nash l’any 2017. Esborrada a la història oficial, la tensió amb l’equip de TVE es va fer palesa, i això és el que explica el documental Prohibido ganar Eurovisón, una crònica emocional i de denúncia.
Segueix i comenta aquest cicle amb #DiàlegsInEditFestival
Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).