Club de lectura virtual. Llegim els clàssics: la Defensa de Sòcrates, el Critó i el Fedó, de Plató

..
02/09/2024 - 16:18 h - Cultura i lleure Biblioteques de Barcelona

Aquesta tardor us convidem a llegir els diàlegs de Plató on s’escenifiquen els últims dies del seu mestre des del judici fins a la mort: la Defensa de Sòcrates, el Critó i el Fedó.
El relat platònic de la mort de Sòcrates presenta l’actitud i les preguntes filosòfiques que han marcat el pensament occidental. A través de la seva riquesa literària i de la profunditat dels seus temes, com la llibertat de pensament i la immortalitat de l’ànima, ens preguntarem pel seu lloc en la tradició i per la vigència de la filosofia antiga avui en dia.
Inscripcions

Sessions:
Conferència inaugural a càrrec de Bernat Torres: 14 d’octubre, a les 19 h

Primera videoconferència: dilluns 4 de novembre, a les 19 h

Segona videoconferència: dilluns 25 de novembre , a les 19 h

Cloenda presencial: dilluns 2 de desembre, a les 18 h, al Centre Cultural La Model.
La trobada presencial constarà d’una visita guiada a la Model a les 18 h, seguida d’una conferència a càrrec de Marta Palacín

Hi col·labora: La Casa dels Clàssics i Biblioteca Pública de Tarragona

Emma Grau ha estudiat Filosofia i Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona. Els seus àmbits de recerca són la història de la filosofia (especialment l’obra de Plató i de Campanella) i la filosofia del joc. Treballa a la Societat Catalana de Filosofia i a La Casa dels Clàssics, on actualment coordina els clubs de lectura i altres activitats.

Bernat Torres és professor a la Universitat Internacional de Catalunya. Els seus àmbits de recerca són la filosofia antiga, la filosofia política i l’antropologia de la corporalitat. Com a platonista és traductor del Fileb de Plató (2019) i l’autor del pròleg del Fedó de la Bernat Metge Essencial (2023). Condueix clubs de lectura des del 2006.

Marta Palacín és professora a la Universitat de Barcelona. Els seus àmbits de recerca són l’antropologia filosòfica, la història de la cultura i la filosofia medieval i renaixentista. És codirectora del VilaPensa i coordina el cicle Pensar Filosòficament a la Societat Catalana de Filosofia. Condueix clubs de lectura des del 2019.

Als clubs de lectura virtuals els lectors i lectores conversen a través d’una app de missatgeria instantània (Tellfy) i per videoconferència.
Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:
Instal·lar Tellfy en el dispositiu mòbil i donar-s’hi d’alta com a usuari.
Sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç corresponent (les places són limitades).

Tots els clubs de lectura virtuals es fan amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.