Agenda del Casal

Viernes, 04/03/2022

EXPOSICIÓ: 'ABSTRACCIONS'

Horari: 17:00

Amb aquesta mostra d'imatges, els components de Racó de la Foto hem obert les portes a un món on la creativitat no té límits.

Potser no ha estat un viatge fàcil, però, tot i això, ha sigut molt gratificant. Tant de bo haguem aconseguit que les nostres imatges us traslladin a aquest món irreal i fantàstic.

Organitza: El Grup del Racó de la Foto

EXPOSICIÓ "HI HA MESOS QUE TENEN DUES LLUNES PLENES"

Horari: 12:00

Del 10 de març fins el 30 d'abril vine a conèixer el darrer treball de l'artista rubinenca Laia Oller a l'espai expositiu de la Cafeteria del Casal.

Tisores, cola, fulles reciclades, cinta adhesiva, una impressora que no acaba d'imprimir bé i moltes ganes de jugar és el que hi ha darrere d'aquesta sèrie de collages-autoretrat que barreja l'íntim amb el públic. Laia Oller és treballadora del món de la cultura, tot i que la seva faceta de fotògrafa la fa recórrer a l'autoretrat cada cop que necessita entendre el seu voltant. 

"Hi ha mesos que tenen dues llunes plenes" és una sèrie de collages-autoretrat (analògics i digitals) on s’han reinterpretat de manera molt subjectiva algunes de les vint-i-dues cartes principals de la baralla de tarot, jugant i donant-li la volta als seus significats i formes.

L'espai expositiu del Casal Font d'en Fargues serà el primer indret on surti a la llum aquest projecte artístic, on agafarà embranzida per començar a rodar per altres espais culturals de Barcelona i rodalies.

Coneix altres projectes de l'artista aquí.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

PRIMER FESTIVAL INTERNACIONAL DE FILMS DE FUTUR DE LA FONT D'EN FARGUES

Horari: 17:00

Programació:

17h: Taula rodona "Especulacions sobre el futur de la creativitat cinematogràfica"

18h: Projecció dels curtmetratges finalistes

20:30h: Lliurament de premis.

Del 28/03 a 2/04:  Exposició dels pòsters i sinopsis dels curtmetratges finalistes del Festival.

Podeu fer les reserves a partir de les 10h del 16/03 clicant en la paraula ENLLAÇ!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Grup FF Cinema

CÀPSULA CREIX EN FAMÍLIA 'SIGNES PER A NADONS'

Horari: 10:30

Comencem la primavera adquirint recursos pràctics en la criança dels nostres fills amb la càpsula de signes per a nadons del projecte MANS I MOTS de la veïna especialista en la temàtica, Carla Rodríguez el dimecres 6 d'abril a les 10:30 h.

Els signes per a nadons és un mètode de comunicació primerenca que ens permet establir una comunicació efectiva amb infants oients abans que aquests puguin parlar. Aquest mètode va sorgir als anys vuitanta amb les doctores Linda Acredolo i Susan Goodwyn, quan s'adonen que els nadons utilitzen signes espontàniament per comunicar-se quan encara no parlen. En aquest moment decideixen estudiar aquest fenomen i els seus beneficis per crear un programa específic per ensenyar a signar a famílies i professionals de l’educació.

Amb aquest mètode podràs entendre les necessitats, desitjos i pensaments dels més petits d’una forma fàcil i divertida, oferint una eina que els ajudarà a expressar el món que els rodeja creant vincles afectius únics amb les persones amb qui el comparteixen. A més proporcionem un mètode excel·lent d’estimulació cognitiva i de llenguatge que va més enllà de l’etapa de nadó, ja que també podem utilitzar els signes per comunicar-nos amb nenes i nens en etapes més avançades del llenguatge o amb infants que tenen alguna dificultat comunicativa.

Amb l’aprenentatge dels signes des de tan petits, contribuïm a conscienciar els nostres fills/es de l’existència del col·lectiu de persones sordes i pot ser un primer contacte per apropar-nos a continuar aprenent la llengua de signes. 

Podeu conèixer millor el projecte de la Carla “MANS I MOTS” veniu a aquesta sessió (d'1:30 h de durada aproximadament), escriviu-li a info.mansimots@gmail.com o seguint-la a @mansimots a l'Instagram.

La formació està adreçada a 20 persones que poden venir acompanyades dels seus nadons i està subvencionada per l'ACFF, dins del projecte CREIX EN FAMÍLIA.

Inscripcions a partir del 23/03 en aquest enllaç! 

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació del Casal Font d'en Fargues

 

EXPOSICIÓ: 'LUMINA TIBIDABO'

Horari: 17:00 a 12:00

Del  8 d'abril al 2 de maig podrem gaudir de l’exposició “Luminia Tibidabo” d’Esteve Barandica, un artista que juga amb la fotografia paisatgística i la poesia en aquest projecte, usant el Tibidabo com a escenari.

En aquesta mostra de 32 fotografies, una selecció de les 215 preses pel fotògraf Barandica entre el 2019 i el 2021 des d’un mateix punt del barri de Font d’en Fargues, contemplen la nuvolositat, les solpostades i les nits en el cim del Tibidabo. “Corresponen principalment a la primavera i la tardor, èpoques que afavoreixen contrastos i tonalitats” segons Esteve Barandica. La solpostada ha interessat a poetes i fotògrafs, i aquest projecte va d’això.

Veniu a conèixer l’exposició de la mà de l’artista el divendres 22 d’abril a les 18 h al Casal, a l’espai expositiu del passadís del teatre.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

DEBAT CONSTITUENT: 'DRETS I PARTICIPACIÓ POLÍTICA'

Horari: 18:30

Ponents: Teresa Forcades, metgessa, teòloga i activista, Jordi Jaria, professor de Dret Constitucional, Antonio Baños, periodista i escriptor i David Fernàndez, periodista i activista social.

Reserva d'entrades clicant en la paraula ENLLAÇ!

Més informació: www.debatconstituent.cat/ca/

Organitza: L'Entesa Local d'Horta i Guinardó del Debat Constituent

FOTO FÒRUM: TERTÚLIA FOTOGRÀFICA

Horari: 19:00

T'agradaria saber què pensen altres persones de les teves fotos?

Doncs vine al Foto Fòrum del Casal, porta la teva fotografia, millor en paper, però també serà benvinguda si la portes en un llapis de memòria.

Comparteix l'experiència, entre tots la comentarem i podràs escoltar opinions i suggeriments.

Prova-ho! És, sens dubte, una activitat enriquidora.

Una trobada entre amants de la fotografia creativa.

Parlem sobre diversos aspectes relacionats amb el món de la fotografia.

Activitat oberta i gratuïta.

Coordina: Antonio Limpo

Organitza: el Racó de la Foto

PROJECCIÓ CORAL: 'LA CASCADA DE LUTOUR'

Horari: 20:30

La Coral Font d’en Fargues ens presenta el seu vídeo realitzat durant la pandèmia, 'La Cascada de Lutour', que és una composició del pianista i arranjador de la Coral, Brando Borràs, basada en un poema de Joan Maragall amb el mateix títol.  

Per a dur a terme van haver de treballar adaptant-se a les restriccions i sortejant les diferents onades. Una exitosa campanya de micromecenatge, els va proporcionar els fons econòmics necessaris per dur a terme el projecte. El resultat és un vídeo de 20 minuts de durada realitzat en diverses fases:

-  Gravació, al teatre del Casal, de l’àudio. La coral per cordes (sopranos, contralts, tenors i baixos) i la solista (podeu veure el making off de la gravació a https://youtu.be/6xdW-9B0wmI).

-  Interpretació orquestral amb la llibreria musical de la BBC.

-  Filmació “in situ” a la mateixa Cascada de Lutour, a la Vall de Lutour a França, amb tota la Coral cantant en aquest excepcional paratge natural.

Reserva ja la teva plaça clicant en la paraula ENLLAÇ!

Un bonic projecte ple d'il·lusió!

Organitza: Coral Font d'en Fargues

SORTIDES FOTOGRÀFIQUES: 'PARC CERVANTES'

Horari: 09:00

Una matinal compartida amb el grup del Racó de la Foto.

Ens trobarem a les 9 h al mateix Casal.

En cas de qualsevol contratemps contactar als telefons 649 46 19 01 - 629 24 35 20.

Heu de confirmar l’assistència per poder coordinar la disponibilitat de vehicles al racofoto@gmail.com, afegiu nom i telèfon.

Al final del cicle és faràn murals de les fotos seleccionades i exposats en el Casal.

Obert a tothom.

Organitza: El Grup del Racó de la Foto

GRUP DE LECTURA: 'EL LECTOR DE JULIO VERNE'

Horari: 19:30

Nova trobada del grup de lectura per parlar sobre el llibre"El lector de Jules Verne" (Tusquets), d'Almudena Grandes.

La segona novel·la de la sèrie Episodis de la guerra interminable d'Almudena Grandes (la primera és "Inés i l'alegria").

Encara que comptada des de l'adultesa, el narrador ens fa viure la seva inserció en el món adult (adult i tràgic de la postguerra “interminable") com aquest ritu de pas que l'introdueix dolorosament en el moll de la història i de la seva història.

És una novel·la realista amb vocació galdosiana, com suggereix el subtítol de la sèrie. Però no és en clau realista que cal llegir aquesta excel·lent novel·la.

El seu vol novel·lístic l'aconsegueix gràcies a la capacitat fabuladora d'Almudena Grandes. Fabulació i lirisme impel·leixen al lector a una gratificant visualització del suggerit, zones de relat amagades a la mirada física però oberta a la deducció poètica, epifànica.

Preu: 0€ Activitat subvencionada.

Reserva la teva plaça clicant a la paraula ENLLAÇ!

Organitza: Associació del Casal Font d'en Fargues

CONCERT DE PRESENTACIÓ 'LAPIEL'

Horari: 20:30

'Lapiel' és un projecte nascut per necessitat, un recull de fotografies emocionals que traspuen el desamor, les ombres i la llum de la vida del compositor barceloní Xavi Lapiel.

Després de publicar el seu primer disc 'kamikaze', ens presenta 'Una lluna nova', un espectacle únic amb el qual estrenarà el seu directe de pop-rock d'autor en format banda.

Preu: 6€

Compra la teva entrada en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

PASSEJADA PEL BARRI: 'L'AIGUA AL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 11:00

De la mà de Carlota Giménez i Compte, membre del Grup d’Arxiu i Memòria i del POU, coneixem el barri fent sis itineraris (de gener a juny) que tracten diferents aspectes del seu origen i evolució durant més de 100 anys. 

Lloc de trobada: a la plaça de la Font d’en Fargues, davant de la font.

Recomanable anar ben calçat i portar aigua.

El barri de la Font d’en Fargues està assentat en un vessant del turó de la Rovira i per això l’orografia i la presència de l’aigua van ser factors determinants en la seva configuració. En el recorregut d’aquest itinerari ens adonarem d’aspectes visibles o no d’antigues torrenteres, de fonts... i com això ha influït en el traçat dels carrers i en alguns casos en l’edificació de les cases. En aquest itinerari caldrà tenir en compte encara més que probablement hi haurà pujades i baixades en tot moment.

La durada pot ser de 3 hores.

Preu: 0 € (activitat subvencionada)

Imprescindible reserva prèvia a partir de les 10h del 20 d'abril clicant en la paraula ENLLAÇ!

Organitza: Arxiu i Memòria

CELEBRACIÓ DEL 50È ANIVERSARI DE L'ESCOLA ÀNGELS GARRIGA

Horari: 17:30

L'escola Àngels Garriga reprèn la celebració del 50è aniversari que va quedar truncat per la pandèmia l'any 2020.

Aprofitant que la situació sanitària està controlada i les activitats estan recuperant la normalitat, l’escola reprèn l’acte de celebració d’aquest aniversari:

Dijous 28 d'abril han organitzat el Cinefòrum "Las maestras de la República"  al Casal Font d'en Fargues a les 17.30 h amb la presència del Ramón Alquézar, professor titular d'Història Moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona. La pel·lícula parla del llegat que ens han deixat les professores republicanes avui dia: la conquesta de la igualtat i de l’educació pública i democràtica.

Tothom hi està convidat! 

ESPECTACLE FAMILIAR DE CIRC I HULA HOP: 'BREAKING BROKEN DREAMS'

Horari: 17:30

Maple Staplegun s’ha escapat de l’oficina i ha saltat als carrers, per a demostrar-li al món que ella no és una secretària qualsevol.

Equipada amb els seus hula hoops, articles d’oficina i una actitud estrafolària, la Maple està preparada per fer-nos comprendre que no tot el que veiem és el que sembla.

En una comèdia física, on improvisa i manipula hula hoops, connecta directament i íntimament amb el seu públic, aconseguint que aquest se sorprengui amb el seu nivell de tècnica circense i, alhora, no pugui contenir el riure.

Inscripció prèvia a partir de les 10h del 20 d'abril en aquest enllaç!

Activitat inclosa dins del Festival Empodera't.

Aquesta activitat es programa a l' ESCOLA FONT D'EN FARGAS, Passeig de la Font d'en Fargas, 65.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues i Barcelona Districte Cultural

TALLER MUSICAL FAMILIAR I INCLUSIU: 'MÚSICA DIVERSA'

Horari: 11:30

Experimentarem de forma vivencial amb la pulsació i el ritme, relacionant-los de manera directa amb el nostre batec del cor i el moviment del nostre cos.

Comunicarem i expressarem el ritme que portem a dins, així com la nostra creativitat i emocions.

Treballarem l'atenció, la coordinació i l'escolta activa mitjançant la realització de jocs rítmics.

No cal tenir coneixements musicals.

Famílies amb infants a partir de 8 anys. Duració 45 minuts.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Aforament limitat. Inscripcions a partir de les 10h del 21 d'abril clicant en la paraula ENLLAÇ!

Dins de la programació del Passaport Edunauta

Organitza: Escola de Música Pausa

ESPECTACLE DE CIRC: 'MANS A MANS'

Horari: 20:00

Signes, espectacle de circ desenvolupat a través de la disciplina del Mà a mà.

Dues persones i una abundant quantitat de farina donaran origen a un univers únic i poètic.

Amb moviments fluids i suaus, dos individus travessaran una sèrie de transformacions al llarg del temps. Investigant la seva manera de relacionar-se i creant imatges oníriques, deixaran en el sòl el rastre d'un recorregut, un vol i una broma subtil.

Som dos cossos que es regiren i se separen per a tornar al mateix punt, dues taques que es barregen fins no distingir-se una de l'altra. Deixant les mateixes petjades i recorrent un camí amb el mateix caminar, ens transformarem en una massa única.

AVÍS IMPORTANT: Espectacle no apte per celíacs, ja que s'utilitza farina de blat.

Dins del cicle del Barcelona Districte Cultural.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Imprescindible reserva d'entrades a partir de les 10 h del 21/04 en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues