Agenda del Casal

Miércoles, 11/01/2023

EXPOSICIÓ: 'CARTELLS MODERNISTES'

Horari: 17:00 a 12:00

El fons de cartells de l’Institut del Teatre està format per més de 5.000 unitats que podem dividir en quatre etapes: els cartells modernistes (1888-1908); els de les dues primeres dècades del segle XX amb l’Art Decó; els de l’etapa d’entre guerres (fins al 1939 a Espanya); i, des del 1939 fins a l'actualitat.

Aquesta mostra presenta peces modernistes que reflecteixen les principals tendències europees, amb artistes com Jules Chéret i Henri Toulouse-Lautrec, popularitzadors del cartellisme relacionat amb el món de l’espectacle; i Alfons Mucha, representant de l’Art Noveau que va infondre al gènere un estil preciosista ben divers de les formes lliures de Lautrec.

Altres cartells d’Art Nouveau que inclou la mostra són obres de Leopoldo Metlicovitx, Adolphe Hohenstein, Henri van de Velde i John Hassall, entre d’altres.

A finals del segle XIX, el conegut moviment Art Nouveau entra a Catalunya amb el nom de Modernisme i és recolzat per la burgesia catalanista. Es desenvolupa una nova tècnica publicitària en la que destacaran artistes com Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Santiago Rusiñol, Adrià Gual, Antoni Utrillo i Miquel Utrillo o Josep Triadó.

Associació Casal Font d'en Fargues

SORTIDES FOTOGRÀFIQUES: COLÒNIA GÜELL

Horari: 08:30

Primera Sortida Fotogràfica Matinal de l'any! Aquest cop visitarem la Colònia Güell

El recorregut per la Colònia industrial d’origen modernista captiva als visitants pel seu encant i la tranquil·litat del seu entorn que transmet l’atmosfera del segle XIX que encara és present en els seus carrers fent-la tan especial. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic.

La idea és trobar-nos a les 8'30 h davant del Casal. Hi ha la possibilitat de dinar en l’Ateneu Unió de la colònia Güell.

Cal confirmar l’assistència per poder coordinar la disponibilitat de vehicles al racofoto@gmail.com, afegint nom i telèfon.

En cas de qualsevol contratemps contactar als telèfons 649 46 19 01 - 629 24 35 20.

Al final del cicle es faran murals de les fotos seleccionades i s’exposaran en el Casal. 

Organitza: Grup Racó de la Foto