Agenda del Casal

Miércoles, 11/01/2023

EXPOSICIÓ: 'CARTELLS MODERNISTES'

Horari: 17:00 a 12:00

El fons de cartells de l’Institut del Teatre està format per més de 5.000 unitats que podem dividir en quatre etapes: els cartells modernistes (1888-1908); els de les dues primeres dècades del segle XX amb l’Art Decó; els de l’etapa d’entre guerres (fins al 1939 a Espanya); i, des del 1939 fins a l'actualitat.

Aquesta mostra presenta peces modernistes que reflecteixen les principals tendències europees, amb artistes com Jules Chéret i Henri Toulouse-Lautrec, popularitzadors del cartellisme relacionat amb el món de l’espectacle; i Alfons Mucha, representant de l’Art Noveau que va infondre al gènere un estil preciosista ben divers de les formes lliures de Lautrec.

Altres cartells d’Art Nouveau que inclou la mostra són obres de Leopoldo Metlicovitx, Adolphe Hohenstein, Henri van de Velde i John Hassall, entre d’altres.

A finals del segle XIX, el conegut moviment Art Nouveau entra a Catalunya amb el nom de Modernisme i és recolzat per la burgesia catalanista. Es desenvolupa una nova tècnica publicitària en la que destacaran artistes com Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Santiago Rusiñol, Adrià Gual, Antoni Utrillo i Miquel Utrillo o Josep Triadó.

Associació Casal Font d'en Fargues

23è CICLE DIVENDRES MUSICALS: 'SUSANNA MENDOZA'

Horari: 20:00

L'AVVFF organitza aquest concert amb la solista d'òpera Susanna Mendoza, soprano. Títol Superior de Cant pel Conservatori Superior de Música de València i el Títol Professional de Flauta pel Conservatori Professional Mestre Vert de Carcaixent. Va estudiar arts escèniques durant dos anys en el Centre Musical Allegro de València. Entre les seves actuacions més destacades com a solista es troben els concerts en el Festival Internazionale Musicarchittetura di Gerace (Itàlia), Palau de la Música de València i durant la XI Setmana de Música Sacra de Benidorm. Guanyadora en 2005 del concurs Mirna Lacambra de Sabadell, gràcies al qual comença la seva activitat operística a Catalunya, participant en produccions de Les Noces de Figaro, La Flauta Màgica, l'Elisir d'Amore i La Vídua Alegre, actuant en diversos teatres i auditoris de Catalunya. Des de 2021 és membre de la companyia Novaria, estable en el Palau de la Música Catalana, on interpreta eventualment alguns personatges del cicle d'òpera.

I la pianista Andrea Álvarez, llicenciada en Arts Musicals, orientació instrument en la Universitat Nacional de les Arts, Bs As. de l'Argentina. Té una àmplia trajectòria de mestra preparadora d'òpera i pianista acompanyant. És pianista estable i assistent musical del Cor de l'AAOS des de l'any 2008. Va tenir l'honor d'acompanyar a la gran soprano Montserrat Caballé i a la seva filla la soprano Montserrat Martí Caballé en els seus recitals en commemoració del 50 aniversari del seu debut en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Consulteu aquí el programa: 

Das Veilchen – W. A. Mozart

Die Forelle - F. Schubert

Ständchen - F. Schubert

Vergebliches Ständchen - F. Mendelsshon

Òpera

Ach, ich fühl's - La Flauta Màgica - W.A. Mozart

Voi che sapete - Les Noces de Figaro - W.A.Mozart

Una donna a quindici anni - Così fan tutte - W.A. Mozart

Habanera - Carmen - G. Bizet

Quando m'en vo - La Bohème - G. Puccini

Mi chiamano Mimì -La Bohème - G. Puccini

Preu: 3€ socis/sòcies / 5€ no socis/sòcies. El pagament de l'entrada es farà directament en taquilla el dia del concert.

Per aquesta activitat cal reservar entrada a partir de l'11 de gener en aquest enllaç!

Organitza: Associació de veïns i veïnes de la Font d'en Fargues