Agenda del Casal

Jueves, 02/03/2023

EXPOSICIÓ: 'EROSIONS: PATRIMONI PERDUT DEL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 17:00 a 12:00

Exposició de fotografies sobre el patrimoni perdut del barri de la Font d’en Fargues.

Comparativa entre l’estat actual i original del barri reflectit en el canvi de la tipologia constructiva mitjançant imatges inèdites sobre el patrimoni perdut.

A través d’una mirada crítica, es vol recuperar una visió subjectiva de com seria el barri si en lloc de les brutals transformacions iniciades en la dècada dels 60, s’hagués preservat, mantingut i reinterpretat el caràcter identitari que defineix el paisatge del barri.

Acte inaugural el dia Dijous 2 de Març a les 19h, al Casal de la Font d'en Fargues, amb una conferència a càrrec de Carlota Giménez i Dolors Canudes.

Organitza la Comissió Patrimoni AVFF. 

 

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ 'POETESSES' A L'ESCOLA DE MÚSICA CAN FARGUES

Horari: 19:00

‘Poetesses’ exposició fotogràfica del 2 al 24 de març a la Masia Can Fargues.

Sovint en llegir un poema et venen al cap imatges.

Per als integrants del Racó de la Foto, les paraules podem veure-les amb freqüència com imatges. Històricament en totes les professions la dona ha estat discriminada i ja és el moment de donar-li la importància que li pertoca. Unint aquestes tres frases, els raconers del Casal vàrem decidir de fer un homenatge a una professió normalment infravalorada i poc difosa, la d’escriure poemes i donar a les poetesses el protagonisme en la forma que aquest grup s’expressa: fent parlar a les fotografies.

Així que en aquesta exposició presentem un seguit d'imatges amb els poemes d’unes poetesses interpretats de manera totalment subjectiva per cadascun de nosaltres. En uns casos en llegir un poema ens ha recordat una fotografia ja pressa amb antelació, en altres s’ha anat a captar la instantània resultant un conjunt eclèctic que expressa allò que creiem interpretar.

Veureu poemes sencers, uns més llargs i altres més curts. Fins i tot els més breus anomenats haikus. Però també se’n troben d’escapçats, on l’autor només interpreta com a imatge un fragment del poema que li hagi impactat prou.

En aquest recull potser es trobaran a faltar poetesses, i no es veurà una uniformitat de presentació de cadascun dels treballs, però s’ha prioritzat la llibertat del fotògraf tant per expressar els seus sentiments com per triar els poemes. Esperem que aquest conjunt sigui doncs el petit homenatge a totes les poetesses en la tècnica que nosaltres ens sabem expressar.

Organitza: Racó de la Foto

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ "EROSIONS: PATRIMONI PERDUT DEL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES"

Horari: 19:00

 

Acte inaugural el dia dijous 2 de març a les 19 h, al Casal de la Font d'en Fargues, amb una conferència a càrrec de Carlota Giménez i Dolors Canudes.

Més informació sobre l'exposició en aquest enllaç!

Organitza la Comissió Patrimoni AVFF.