Agenda del Casal

Jueves, 02/03/2023

EXPOSICIÓ: 'EROSIONS: PATRIMONI PERDUT DEL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 17:00 a 12:00

Exposició de fotografies sobre el patrimoni perdut del barri de la Font d’en Fargues.

Comparativa entre l’estat actual i original del barri reflectit en el canvi de la tipologia constructiva mitjançant imatges inèdites sobre el patrimoni perdut.

A través d’una mirada crítica, es vol recuperar una visió subjectiva de com seria el barri si en lloc de les brutals transformacions iniciades en la dècada dels 60, s’hagués preservat, mantingut i reinterpretat el caràcter identitari que defineix el paisatge del barri.

Acte inaugural el dia Dijous 2 de Març a les 19h, al Casal de la Font d'en Fargues, amb una conferència a càrrec de Carlota Giménez i Dolors Canudes.

Organitza la Comissió Patrimoni AVFF. 

 

EXPOSICIÓ: "FESTIVAL DE CURTS DE CINEMA"

Horari: 12:00

Exposició del 2on F5 Festival internacional de films de futur de la Font d'en Fargues

Presentació dels curtmetratges finalistes del 2on F5 Festival

Del 20 al 27 de març

Organitza: FF Cinema

CONFERÈNCIA SOBRE ETIMOLOGIA DE RICARD BONMATÍ

Horari: 19:00

Al llarg de la tertúlia “Diguem-ho tot sabent QUÈ diem”, de manera divertida i alhora rigorosa, intentarem desvelar (‘treure el vel’; ei, no pas “desvetllar” ‘despertar’) el significat fondo de paraules que ens interessen.

Descompondrem mots com ara “company” (que ve del llatí companio ‘amb [tu]’ + ‘pa’). Trobarem col·lectivament (de com + lego 2 ‘ajuntar coses, persones o lletres’) un munt de termes que contenen la forma “vers” (de versus ‘solc’, ‘girat’, ‘convertit’). I descobrirem el sentit de “ficció” (que no és pas ‘mentida’) i de molts altres útils mots que ens acompanyen en la nostra xerraire vida social.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Ricard Bonmatí, escriptor.