Agenda del Casal

Jueves, 02/03/2023

EXPOSICIÓ: 'EROSIONS: PATRIMONI PERDUT DEL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 17:00 a 12:00

Exposició de fotografies sobre el patrimoni perdut del barri de la Font d’en Fargues.

Comparativa entre l’estat actual i original del barri reflectit en el canvi de la tipologia constructiva mitjançant imatges inèdites sobre el patrimoni perdut.

A través d’una mirada crítica, es vol recuperar una visió subjectiva de com seria el barri si en lloc de les brutals transformacions iniciades en la dècada dels 60, s’hagués preservat, mantingut i reinterpretat el caràcter identitari que defineix el paisatge del barri.

Acte inaugural el dia Dijous 2 de Març a les 19h, al Casal de la Font d'en Fargues, amb una conferència a càrrec de Carlota Giménez i Dolors Canudes.

Organitza la Comissió Patrimoni AVFF. 

 

PASSEJADA PEL BARRI: CONEIXEM L'ORIGEN DE LA FONT D'EN FARGUES

Horari: 11:00

Itinerari 1 - Origen del barri de la Font d’en Fargues

La finalitat de l’itinerari és conèixer l’origen de la urbanització del barri: terres majoritàriament de can Fargues i de can Pujolet, antics conreus de vinyes i garrofers.

El paper del tramvia elèctric i l’arribada dels estiuejants de Barcelona i de les persones que “venien a fer salut” per prescripció mèdica, com a factors (entre d’altres) per a la urbanització del barri. Construcció de les primeres cases a prop de la carretera d’Horta (passeig de Maragall). Recorregut per alguns carrers del barri.

Trobada – Lloc: carrer de Peris Mencheta cantonada passeig de Maragall

Hora: les 11h, amb una durada d’unes 3 hores amb un recorregut circular Aspectes – Comunicació amb Barcelona (finals segle XIX principis del XX): carretera d’Horta (pg. Maragall) – tramvia de vapor i tramvia elèctric - factor important per a la urbanització d’antigues terres agrícoles i forestals. Propietaris de finques agrícoles dels entorns – can Fargues, can Pujolet, can Carabassa. Can Fargues – origen del barri – Projecte de parcel·lació de les antigues terres agrícoles. Primeres cases en terres de can Fargues a primers del segle XX (a l’inici del passeig de la Font d’en Fargues: can Giol, dues cases modernistes...)

Recorregut – c. Peris Mencheta / pg. Maragall – av. Frederic Rahola – c. Mossèn Josep Bundó – c. Can Pujolet – (dreta) c. Verema – c. Canonge Almera – c. Pedrell – pg. Font d’en Fargues – pg. Maragall (final)

És recomana portar calçat còmode i aigua, el barri té moltes pujades.

Imprescindible reservar la plaça a partir del 7/03 a les 10h entrant en aquest ENLLAÇ!

Organitza: Arxiu i Memòria