Agenda del Casal

Miércoles, 28/06/2023

PRESENTACIÓ DE LLIBRE "A TRES VEUS" DE L'AUTORA MARIA CLARA FORTEZA

Horari: 19:00

El pròxim dimecres 28/06 us convidem a la presentació del llibre "A tres veus" de l'autora Maria Clara Forteza.

Maria Clara Forteza és mestre de vocació i professió, fundadora de l’escola Reina Elisenda de Barcelona, una escola plenament catalana en una època franquista, per donar continuïtat als principis de l’Escola Activa. En va ser la directora durant quaranta-cinc anys.

A tres Veus és la tercera novel·la d’aquesta autora que va començar a escriure un cop jubilada. És coautora del llibre Una joia d’escola. L’escola del parc del Guinardó conjuntament amb Salvador Domènech i Domenènech, escola de la qual va ser alumna.

“A TRES VEUS”, aquest és el títol perquè aquesta novel·la consta de tres parts i en cadascuna una dona relata en primera persona fets, records, emocions i vivències de tot ordre. Aquestes tres dones són la Remei, la Francesca i l’Alba. Totes tres es mouen en el terreny pedagògic i tenen més d’un lligam que les connecta.

La Remei i la Francesca es van conèixer durant els inicis de la seva vida professional i de la implantació de l’Escola Nova en el nostre país. Essent de caràcters totalment oposats, entre elles es va establir una bona amistat que les va dur a treballar en una mateixa escola recentment inaugurada on s’hi havien d’implantar aquests principis pedagògics. La Remei va ser nomenada directora i va demanar que la Francesca pogués incorporar-s’hi. Però ben aviat i per raons molt personals aquesta amistat es va trencar i es va convertir en un enfrontament que van haver de dissimular en el món professional que compartien.

L’Alba, una de les moltíssimes alumnes d’aquest centre, va ingressar-hi al cap de molts anys i també va voler ser mestra gràcies a tot el que li havia inspirat aquesta escola modèlica i innovadora. Tant la Remei com la Francesca la van estimar molt i la veien com una veritable successora.

Però a aquestes tres dones tan separades en el temps, si bé les va unir la professió, les va distanciar l’home que va estar al centre de llurs vides, el Tomàs Rius, el Mas per a qualsevol d’elles.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Col·labora: Editorial Kairat

Organitza: ACFF