Instal•lació Artística: Espectres Visibles. Claudio Correa

La sala 20 del pati d'armes acull la instal•lació artística “Espectres Visibles” de l’artista xilè Claudio Correa i comissariada per Alexandra Laudo.

La instal·lació Espectres visibles de l’artista Claudio Correa està constituïda per un conjunt d’escultures lumíniques que tenen com a element central una selecció de monedes encunyades en diferents períodes de la història d’Espanya. En aquestes monedes trobem retrats del dictador Francisco Franco i de monarques com ara Alfons X, Alfons XIII, tots ells acompanyats de la frase “Por la G. de Dios”, la qual legitima l’autoritat d’aquestes figures apel·lant a una suposada voluntat divina: la “gràcia” de déu, representada de forma abreviada en aquesta G majúscula.

Algunes d’aquestes monedes han estat en circulació fins fa relativament poc, i totes elles segueixen comercialitzant-se i col·leccionant-se com a objectes numismàtics. Constitueixen, doncs, una cultura material que remet a un passat històric no sempre prou revisat ni qüestionat, i que en certa manera fa evident les complexes relacions que al llarg de la història de l’Estat Espanyol s’han produït entre el poder econòmic, la religió, el poder polític i la violència d’estat.

Reserva
No cal reservar