Salut i comunitat

Des del servei de mediació del Castell de Montjuïc portem a terme projectes propis, o en col·laboració amb entitats del territori, per fer d'aquest espai patrimonial un recurs i actiu de salut, un espai de promoció de benestar i facilitador d'eines per la salut comunitaria.

"A LA MARINA ENS CUIDEM"

A La Marina Ens Cuidem és un programa destinat a persones del barri en situació d'atur o precarietat laboral. La nostra proposta és mantenir un diàleg actiu entre l'equipament i la comunitat per crear i dur a terme activitats no només al Castell, sinó també per tota la muntanya, i que el veïnat en sigui el protagonista i beneficiari. Dissenyat, avaluat i finançat per l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ASPB, organitzat per la Taula de Salut Comunitària de la Marina i gestionat per la Unió d'Entitats de la Marina). https://entitatslamarina.org/entitats/salut-comunitaria

 

PROJECTE "RECETAS"

El projecte RECETAS, finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea, és un projecte que vol provar i avaluar la prescripció social basada en la natura amb la comunitat en situació de solitud. Des del programa bidireccional entre els centres de salut i entitats del territori com el Castell, busquem millorar la qualitat de vida de les persones en una situació de vulnerabilitat no desitjada, mitjançant dinàmiques de grup al voltant de la història de la fortalesa i la relació de la ciutadania amb la muntanya de Montjuïc.