Programa educatiu

Des del servei educatiu i de mediació del Castell de Montjuïc tenim l'objectiu d'apropar el Castell a la societat des d'una mirada contemporània i amb la voluntat de fer d'aquest espai patrimonial un centre clau pel coneixement de la història del país i la ciutat. Potenciant una educació basada en l’anàlisi històrica i social i el pensament crític. Sempre tenint en compte la perspectiva de gènere i la diversitat a tots els nivells. 

Des del servei de mediació impulsem un seguit de projectes en col·laboració amb centres educatius, associacions i entitats, establint vincles per generant sinergies d’aprenentatge i de transformació social. Volem reforçar la relació entre patrimoni i societat fent del Castell un agent de participació ciutadana, donant suport i acompanyament als projectes de docents i estudiants en el seu procés de treball i d’investigació del patrimoni i la seva vinculació amb el present.

Consulteu el programa educatiu aquí.

OBJECTIUS DEL PROGRAMA:
  • Crear oportunitats d'aprenentatge significatiu.
  • Generar espais de diàleg per desenvolupar el pensament crític i de reflexió sobre les narratives històriques. Una experiència participativa a través de l'observació, la interacció i el diàleg.
  • Treballar conceptes com la tolerància i la convivència, la resolució de conflictes i la cultura de la pau.
  • Despertar l'interès en l'alumnat per entorns de patrimoni històric i cultural.