MOUJUÏC Tradere, In Habit, roges

El festival Moujuïc tanca la primera edició amb dues companyies consolidades en el panorama de la dansa catalana, Miquel Barcelona i Laia Santanach portaran les seves peces al Castell de Montjuïc. La càpsula escènica In Habit del col•lectiu Symbiosi completarà la jornada.

Tradere de Laia Santanach és una proposta de dansa contemporània i música electrònica en viu que investiga sobre la pràctica d'aquelles tradicions occidentals que sacrifiquen el cos per estima, creença i tradició i per formar part d'una comunitat dins d'una festivitat. És una reflexió sobre la permanència de generació en generació de pràctiques grupals tradicionals on el cos és la principal eina d'exposició.

Una proposta continuista amb l'equip artístic i amb la investigació de la tradició que podreu veure al fossar de Santa Helena a partir de les 18h.

A les 19h l’acció es traslladarà al pati d’armes amb la càpsula escènica In Habit del col·lectiu Symbiosi.

Durant la peça, les dues intèrprets crearan diferents situacions de joc, a partir d’unes pautes i regles algunes d’elles inspirades en jocs tradicionals com per exemple el Mikado. Durant aquesta partida apareixen diferents paisatges que aniran evolucionant cap a altres, conduits per les rodes i per les diferents accions que aniran generen les ballarines, on ningú perd o guanya.

A les 20h, a la bateria de costa del jardí dels tarongers, roges de Miquel Barcelona tancarà la primera edició del Moujuïc.

roges és una peça d’arts escèniques resultat de la intersecció entre dues línies de treball: una recerca de testimonis de la època de postguerra de la Guerra civil espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de la època. La intenció de la recerca és triple: en primer lloc recuperar la memòria d’una generació que admet que “no se n’ha parlat prou” per aproximar-la a les noves generacions fent servir un llenguatge interdisciplinari. També posar en valor la vida clandestina durant la repressió mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual. I finalment- vincular el moment present amb la època de postguerra a través de nous referents, experiències en primera persona i la construcció d’un relat artístic —complementari a l’històric— creat a partir d’imaginaris presents en la memòria col·lectiva.

 

PROGRAMACIÓ

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del castell

17:50 Mediació peça 1

18:00 Peça 1: Tradere. Laia Santanach.

19:00 Pausa. Accés a: In Habit del Col·lectiu Symbiosi al Pati d’Armes

19:50 Mediació peça 2

20:00 Peça 2: Roges. Miquel Barcelona.

Podeu comprar l’entrada seguint aquest enllaç