Intervenció artística "Les Flors de la Pau" de Philip Stanton

L’artista Philip Stanton durà a terme una intervenció artística en diversos espais del Castell de Montjuïc. L’esperit del projecte és l’antibel•licisme i la lluita contra la guerra i la violència des d’un enfocament positiu. La intervenció pretén subvertir la història negativa del Castell donant-li una nova imatge i una nova energia a través d’un símbol de pau tan icònic i potent com són les flors.

El projecte té una vocació lúdica i participativa, amb un llenguatge visual, fresc i vitalista. Aquesta vocació lúdica es reflectirà en accions com la possibilitat de viure en directe la creació de l’obra: els dies 2 i 3 d’abril Philip Stanton i el seu equip elaboraran in situ el mural que s’ubicarà al pati d’armes, serà una activitat oberta al tots ciutadans, i el diumenge dia 3 a partir de les 15h d’accés gratuït.

Durant el temps que durarà la instal·lació, el públic contribuirà, amb l'ajuda dels monitors del Castell, a decorar els pètals de la flor, afegint pedres pintades en els recipients de l'estructura central. Aquestes pedres romandran com a record del pas dels seus autors pel castell lloc i, igual que la tradició antiga de la cultura jueva que ha inspirat la idea, també ajudaran a recordar a les persones tristament perdudes en guerres i violència.

 

FITXA TÈCNICA

Les Flors de la Pau

Las Flores de la Paz

The Flowers of Peace

Intervenció artística de Philip Stanton

Una producció de MagmaCultura per a l’Institut de Cultura de Barcelona

Producció externa: Marc Martí, Montana Colors