La Línia de la costa de Barcelona

L’exposició la Línia de la costa de Barcelona, comissariada per l’historiador i geògraf Santiago Riera, explica l’evolució del litoral barceloní a partir de la relació dels humans amb el mar.

La mostra, situada a les sales 18 i 19 del Castell de Montjuïc, es divideix en quatre àmbits al llarg dels quals el visitant viatja a espais temporals diferents i descobreix on es trobava la línia de costa en cada període històric i com els habitants de la zona interactuaven amb el mar. La línia de costa de Barcelona ha anat canviant al llarg dels anys, de la mateixa manera que ho ha fet la relació de les persones amb el litoral. L’exposició recorre aquesta evolució des de la seva formació fins a l’etapa actual, marcada per la construcció i l’adaptació als interessos dels humans.

 

L’ exposició amb un alt component experiencial, que utilitza diferents llenguatges, tecnologies i formats visuals, sonors, audiovisuals i lluminosos per explicar i escenificar el contingut. Està pensada per ser experimentada amb tecnologia touchless, mitjançant un sistema d’interactivitat situat al terra present al llarg de tot el recorregut, de manera que el visitant activa els diversos continguts sense entrar en contacte amb cap dels elements de la mostra, respectant així la normativa establerta en contra de la Covid-19.

Crèdits

Organitza

Castell de Montjuïc – Direcció de Memòria, Història i Patrimoni – Institut de Cultura de Barcelona

Comissari

Santiago Riera

Idea original, continguts i coordinació tècnica

Eurecat – Centre Tecnològic de Catalunya / ALS 

Disseny gràfic, museografia i producció 

Intervento

Audiovisuals

Hoi Poi Produccions

Greysound

Instal·lació tècnica

Tecnoradio

Adaptacions, revisions i traduccions de textos:

Carolina Albors

Eulàlia Salvat

Transword

Documentació:

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

Biblioteca Digital Hispánica

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Port de Barcelona

Servei de Col.leccions-MUHBA

Servei d’Arqueologia de Barcelona-ICUB

Agraïments:

Ramon Julià, Encarna Cobo, Carme Miró, Núria Miró