Postals Sonores

El Castell de Montjuïc presenta l’exposició «Postals Sonores de Barcelona», que proposa una experiència immersiva a través de l’oïda, a partir de sis postals que evoquen sis llocs representatius de la ciutat. La instal•lació sonora, situada a la sala 20 del Castell de Montjuïc, posa a prova els sentits del visitant, que experimenta i viu fragments de Barcelona més enllà de la mirada.

L’exposició presenta cadascun dels espais acompanyats del seu so en format 3D i un audiovisual, inicialment en negre, que acaba esdevenint també postal visual, amb l’objectiu d’experimentar un mateix lloc, primer a través de l’oïda i posteriorment amb la vista. D’aquesta forma, «Postals Sonores de Barcelona» mostra la relació entre la percepció visual i l’auditiva a través del so immersiu, també conegut com a so 3D.

 

«Postals Sonores de Barcelona» esdevé un recorregut auditiu que transporta el visitant per sis espais emblemàtics de la ciutat, sis indrets de l’imaginari barceloní, fàcilment reconeixibles: del so del silenci d’una biblioteca, passant per la quotidianitat d’un mercat, fins a la Barcelona del passat, la cultura, l’oci i la brisa del Mediterrani.

L’espai de l’exposició compta amb una instal·lació i un material altament especialitzat que, mitjançant diferents mecanismes i tecnologia, permet crear una impressió clara i exacta dels sons que envolten cadascuna de les postals.

Tres corones d’altaveus, 18 en total, cobreixen l’interior de la sala 20 del Castell de Montjuïc, que juntament amb la tecnologia d’àudio immersiu, permeten crear un espai únic per escoltar la ciutat de Barcelona.

Organitza

Castell de Montjuïc – Direcció de Memòria, Història i Patrimoni – Institut de Cultura de  Barcelona

  Idea original, continguts i coordinació tècnica

Eurecat – Centre Tecnològic de Catalunya / ALS 

Disseny i producció sonora

Eurecat – Centre Tecnològic de Catalunya

Disseny gràfic, museografia i producció 

Intervento

Instal·lació tècnica

Tecnoradio

Agraïments:

Parc d’atraccions Tibidabo

Mercat de Sants

José Bayo Margalef

Filmoteca de Catalunya

Biblioteca de Catalunya

Palau de la Musica Catalana