Anna Maria Vilallonga comença la residència artística al Castell

22.set.2021

Aquest mes de setembre, l'escriptora Anna Maria Vilallonga ha començat la seva residència artística al Castell de Montjuïc. Una residència que s'emmarca dins les beques d'escriptura Montserrat Roig per proporcionar un espai per escriure durant 2 mesos a escriptors amb un projecte literari vinculat a la ciutat de Barcelona.

Les beques d’escriptura Montserrat Roig són beques per a projectes d'escriptura de qualsevol gènere literari (narrativa, poesia, assaig, crònica, memòries) adreçades a escriptors que escriguin en qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin publicat com a mínim 1 llibre. Cada any se'n convoquen 20, repartides en 2 torns de 10 beques cadascun. WEB https://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/beques-descriptura

Anna Maria Villalonga (Barcelona, 1959). Llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, ha fet classes a la UB, és escriptora, investigadora, crítica de literatura i de cinema, traductora i activista literària. Ha publicat un bon nombre de contes en volums col·lectius, així com tres novel·les: La dona de gris (2014, traduïda al castellà i a l’italià), El somriure de Darwin (2017, traduïda al castellà) i Els dits dels arbres(2020). El 2018 va publicar el recull de relats Contes per a les nits de lluna plena, la traducció italiana del qual està a punt d’aparèixer. També el 2018 fou designada com a Comissària de l’Any Pedrolo en l’any del centenari del seu naixement. Actualment és la directora del festival de novel·la negra Tiana Negra.