Camina Montjuïc

21.set.2021

Rutes guiades i autoguiades per descobrir la muntanya i el seu entorn. Les rutes guiades temàtiques es realitzaran el primer dissabte de cada mes per un guia oficial.

El projecte Camina Montjuïc, s’emmarca en el projecte de Centre d’Interpretació de la Muntanya. Un centre que, en absència d’espai físic, s’articula des del Castell de Montjuïc com a programa. Aquesta iniciativa, promoguda des del propi Castell (i, per tant, l’Institut de Cultura de Barcelona), el Districte de Sants-Montjuïc i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives, té per objectiu situar el parc de Montjuïc, un espai de cultura i natura, en l’imaginari de les barcelonines.

Així, es proposa, un paquet de rutes per la muntanya amb diferents temàtiques, coordinades des del servei de mediació del Castell de Montjuïc i executades per guies oficials amb un ampli coneixement de l’entorn i la seva història. Dirigides al públic local, es realitzaran el primer dissabte de cada mes, a dos quarts d’onze del matí, amb un aforament limitat a 25 participants.

En paral·lel, s’ofereixen, també, quatre propostes autoguiades, per tal que la ciutadania hi pugui accedir de forma autònoma, contribuint al coneixement, i gaudi, general de l’espai del parc de Montjuïc i els seus equipaments. Els mapes amb les indicacions es podran descarregar d’internet, directament als telèfons mòbils o per imprimir en format paper.