Exposició "Sota la llum del mar" d'Espe Pons

07.jul.2021
Sota la llum del mar» és una exposició fotogràfica de la fotògrafa barcelonina Espe Pons. El títol fa referència al Camp de la Bota, on les víctimes del franquisme eren afusellades en un parapet a peu de platja que actualment ha quedat sota el mar.

"Sota la llum del mar" és un assaig fotogràfic de la fotògrafa Espe Pons realitzat durant l’any 2019. L’exposició pretén dignificar les víctimes de la Guerra Civil Espanyola i de la post-guerra, a través de la història de Tomàs Pons Albesa, el germà petit del seu avi. L’obra és fruit d’un treball d’investigació de l’artista, que a partir d’unes cartes d’en Tomàs, investiga la seva història i la de tots aquells que la van compartir.

Es tracta d’un recorregut visual  per les localitzacions per on va passar els últims moments Tomàs Pons Albesa que va lluitar en el bàndol republicà durant la Guerra Civil i va ser afusellat als 31 anys al Camp de la Bota, a Barcelona el 1941. Reconstrueix la història a través de fotografies que evoquen un passat present en el paisatge i que mostren també les seves llums i ombres, per convidar el visitant a recordar.