Nits al Castell 2019

27.maig.2019

Arriba el mes de juny i al Castell de Montjuïc tornen les Nits al Castell. Aquest 2019 el cicle el podreu trobar els dies 1, 7, 8, 9, 15, 22 i 29 de juny de 20 a 00h. Activitats gratuïtes en la seva majoria, en horari nocturn i amb la ciutat de fons.

El teatre, la música, el circ, la poesia i la dansa ompliran de nou el pati d’armes d’emocions, sensibilitat, rialles i aplaudiments. El Poetry Slam, el Festival Píndoles de Teatre Breu o la dansa de les companyies resident a la fàbrica de creació El Graner seran alguns dels protagonistes de les Nits de dissabte de juny al Castell de Montjuïc. La proposta s’arrodoneix amb una gastrozona amb les millors foodtrucks i dj, servei de cafeteria, visites immillorables de la ciutat des de la Terrassa del Castell i un servei gratuït de bus llançadora fins a Plaça Espanya des de les 22h.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 01 de juny de 20 a 00h: Poetry Slam, competició poètica. Espectacle de 21:30 a 22:30h. Activitat gratuïta

Poesia i interpretació, paraula i escena, en dues paraules: Poetry Slam, una competició poètica àgil i dinàmica que dóna el protagonisme tant als poetes com al públic. Escolta, riu, aplaudeix, emociona't amb les poesies i les paraules que ompliran, durant una nit, el pati d'armes del Castell. Comptarem amb la participació d'alguns dels poetes de directe més estimats a la nostra ciutat, autèntics joglars del s. XXI.

 

Divendres 07 de 20 a 00h, dissabte 08 de 20 a 00h i diumenge 9 de juny de 18 a 22h: Festival Píndoles de teatre breu, microteatre al Castell. L’accès al Castell serà gratuït, les entrades per veure les obres de microteatre tindran preus entre els 3€ i els 5€, més informació a www.pindoles.com

El Festival Píndoles arriba a la cinquena edició, i ho farà els dies 7, 8 i 9 de juny al Castell de Montjuïc. Durant aquest cap de setmana es programaran espectacles de curta durada, per a un nombre reduït d'espectadors i de màxima qualitat, en indrets singulars de la fortalesa. Espais habitualment tancats al públic, es converteixen en escenaris improbables d’obres inèdites de teatre breu i també de peces de diferents disciplines com la dansa, la poesia, el circ o el teatre d’objectes.

Una vegada més, el Festival Píndoles presentarà les darreres novetats i estrenes en el món de les arts escèniques breus i de proximitat i es converteix en un bon motiu per redescobrir un espai tant emblemàtic de la ciutat de Barcelona com és el Castell de Montjuïc. Amb tot, el Festival Píndoles proposa una experiència de descoberta, una nova manera de veure i viure el teatre.

Més informació a www.pindoles.com.

 

Dissabte 15 de juny: 150 anys de poble sec de 10 a 01h Portes obertes (entrada i activitat gratuïta) tot el dia

El barri de poble sec celebra els 150 anys d’existència i el Castell es suma a les celebracions d’aquesta barriada veïna.

El Castell celebrarà els 150 anys del poble sec amb una extensa programació per a tots els veïns i veïnes del barri, de la ciutat i tothom que vingui el centre en un dia tan especial. El dia començarà amb el primer cors de muntanya de Montjuïc, amb recorregut pels voltants del Castell, organitzat per l’entitat Ca Running. Des de les 11h del matí el pati d’armes s’omplirà amb els taller familiars de Tata Inty, disponibles fins les 14h.

Les torres humanes dels castellers ompliran la programació de tarda. A partir de les 17:30h els Castellers del Poble Sec celebraran el seu 20é aniversari amb una jornada castellera espectacular, que s’obrirà amb la Muixaranga de Barcelona, i continuarà amb les colles del Poble Sec, de Sants, Xiquets de Tarragona i de Madrid.

Tancarà el dia un gran concert de Ché Sudaka a partir de les 22:30h, i la música de la Dj Partizana fins les 01h

 

Dissabte 22 de juny: Circ de 20 a 00h, amb Ateneu Popular de Nou Barris. Espectacle de 21:30 a 22:30h. Activitat gratuïta

L’Ateneu Popular de Nou Barris portarà el millor circ de la ciutat al Castell amb el seu Combinat de Circ

Un espectacle de circ, inèdit i contemporani en el que es mostraran diferents números de circ barrejats, combinats, lligats i fins i tot fent conjunt al pati del castell de Montjuïc.

Jose Luís Redondo, amb molt d’humor i desvergonyiment condueix la proposta en la que es mostraran números de trapezi fixe, corda llisa, bàscula i mans a mans a banda d’altres sorpreses que puguem esperar.

 

Dissabte 29 de juny: DAnsa de 20 a 00h, amb El Graner, centre de creació de dansa i arts vives. Espectacle de 21:30 a 22:30h. Activitat gratuïta

Les dues propostes del Graner, centre de creació de dansa i arts vives, Àer i Nuà inundaran de Dansa el pati d’armes.

Les Nits al Castell es tancaran amb el moviment, les coreografies i la sensibilitat de la Dansa que el Graner portarà al Castell. Dues de les residents que han estat en aquest centre de creació: Raquel Gualtero i Laia Santach, presentaran el seu treball en la darrera Nit al Castell.

Àer és la proposta de Laia Santach, una peça de dansa contemporània i música electrònica que replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs amb la seva música des d'una mirada actual, personal i subjectiva entenent-la com a referent vivencial, estructural i social del moment. Donant molta importància a les circumstàncies socials del moment les replantegem i les analitzem extrapolant-les al moment actual.

Raquel Gualtero presentarà Nuà: una veu, Anaïs Oliveras, i un cos, Raquel Gualtero, a partir de peces musicals del s. XI i XII, descobrirem a les seves compositores més invisibles, per retrobar-nos amb els seus moviments i inventar-nos-en de nous. NUÀ us enredarà i vosaltres mateixos en sortireu embolicats