Úlims dies de l'exposició "BCN 1965-1975. Una mirada des de la intel·ligència artificial"

13.abr.2022

El proper dilluns 18 d'abril serà l'ultim dia per veure l'exposició temporal al pati d'armes sobre fotografia i intel·ligència artificial. Si encara no l'heu vist, no us la perdeu!
 

La mostra recupera una època en la qual el Castell de Montjuïc acollia un museu militar i el pati d’armes una estàtua eqüestre del dictador Franco, un període en què a la Muntanya s’hi celebraven curses de Fórmula 1, s’hi inaugurava un parc d’atraccions i s’aprovava el projecte de construcció de la Fundació Miró.

En aquest mateix període, els últims habitants de les barraques van ser reallotjats en polígons d’habitatge a la perifèria de la ciutat. El moviment obrer participava en actes de mobilització popular en defensa dels drets i llibertats dels treballadors, mentre la policia franquista atacava amb brutalitat contra els manifestants de la fàbrica Seat, en una manifestació pacífica a l’octubre del 1971.

La mostra, comissariada per Estampa, proposa un recorregut històric, d’una història encara molt recent, a través d’una aproximació tecnològica a la documentació gràfica. Les fotografies s’han classificat mitjançant un sistema d’exploració d’imatges basat en la intel·ligència artificial, proporcionant una visió singular del Montjuïc i de la Barcelona de fa mig segle.