El cap de setmana del 17 i 18 DE SETEMBRE tindrà lloc la segona edició del Festival Moujuïc, amb una programació de qualitat que fa una panoràmica al llenguatge del moviment en un entorn singular com és el Castell de Montjuïc. A través de dues sessions, una dissabte i una altra diumenge, el Castell acull tres peces cada dia de 17h a 21h i ofereix l’oportunitat de veure-les fora d’espais convencionals.
Els espectacles han estat triats en diàleg entre el propi Castell de Montjuïc i la Fàbrica de Creació el Graner, amb la intenció d’apropar la dansa i els llenguatges del cos a tothom i mostrar-ne la seva diversitat artística i d’estils. El festival vol fer arribar aquesta disciplina a aquells públics que encara no hi han accedit, a través d’un equip de mediació que estarà disponible durant tot el festival i que acompanyarà cada una de les propostes perquè tothom les pugui gaudir.
Tots els espectacles s’adapten a l’entorn del Castell, en un diàleg entre DANSA, ARQUITECTURA I PATRIMONI, i arriben avalats per la seva participació en diferents festivals del territori català.
Les entrades tenen un preu de 6€ per un dia amb consumició inclosa, amb un abonament pels dos dies a un preu de 9€ amb consumició.
PROGRAMA
Dissabte 17 de setembre de 17h a 21h
- 17:30h-19:30h Byström Källblad – City Horses (Itinerant)
City Horses és una coreografia urbana amb una dotzena de ballarines que reflexiona sobre el poder i les imatges del cos femení a l’espai públic. Una galopada per les ciutats, un monument viu que celebra el coratge i el poder femenins. Jugant amb els cavalls com a símbol de poder, les ballarines interactuen amb l’arquitectura i l’estatuària, reivindicant l’espai públic i escrivint la versió femenina de la història. City Horses és una peça de dansa que incorpora ballarines professionals de les ciutats on es va representant i que ofereix a aquestes ballarines l’oportunitat d’actuar en altres ciutats.
- 18:00h-18:20h Javier Guerrero – AM27 (Terrassa)
AM27 és una peça coreogràfica que es mou entre els conceptes d’utopia i distòpia. Una exploració dels grans projectes utòpics del segle XX que s’ambienta en un espai indeterminat, edificat sobre les ruïnes d’un procés extingit i desaparegut. Què sobreviu als llocs que han estat abandonats i han quedat buits de vida? Com recupera la natura aquests llocs abandonats?
- 19:15h - 20h Marina Pravkina – The Grooves Experience (Pati d'armes)
The Grooves Experience és el resultat d’una investigació sobre l’essència del clubbing. Una peça inspirada en els moviments quotidians de cossos que trobem en un club, com ara djs, ballarins i també la multitud, convertits en un format de duet escènic, a través de partitures de grooves (ritmes). Marina Pravkina busca la naturalesa del groove en la pulsació que ha quedat latent en la nostra societat després del tancament dels grans temples musicals el passat 2020. Uns espais que fins aleshores havien servit per escapar, reflexionar i transcendir allò individual per arribar a allò col·lectiu. A The Grooves Experience trobem dos cossos en escena experimentant diferents tipus d’estats del cos del clubbing, transformant el moviment i la seva fisicalitat en relació a patrons de música electrónica i convertint l’escenari en una pista de ball on es convida el públic a compartir un estat i una pulsació comuna.
Diumenge 18 de setembre de 17h a 21h
- 17:20h-17:50h i 18:40h-19:10h Camaralucida - Estadio (instal·lació coreogràfica a Casernes)
Estadio és una pràctica interactiva, una instal·lació coreogràfica que forma part d’una investigació realitzada l’any 2021 a l’espai les antigues casernes, en un període de residència artística al Castell de Montjuïc, per part de Camaralucida. Les espectadores participaran de forma activa mitjançant el trànsit per l’espai, del desenvolupament de la peça. Una experimentació sobre com els cossos travessen un paisatge imaginari i el recreen a través del moviment, fent de l’espai escènic un llindar on ser i transitar. Aquesta construcció coreogràfica permet difuminar la divisió espacial que separa els intèrprets dels espectadors, i obre altres possibilitats d’afectació entre les persones que cohabiten aquest mateix lloc.
- 18:00h-18:30h Métrica bárbara – De una en una {versos sobre un tejado errante} (Bateries)
Inspirada en el treball manual, De una en una combina característiques del teatre visual, de la dansa i del teatre d’objectes. A partir de la manipulació de quaranta-set teules, tres intèrprets dibuixen paisatges visuals i sonors que responen a un pacte de construcció conjunta. En el silenci cru d’un imaginari rural, entre aspror, fragilitat i pes, sorgeix una trobada entre matèria i pell. Una aposta per la poètica del silenci i els paisatges en transformació.
- 19:15h-19:30h Silvia Batet – Oblivion (Pati d’armes)
Oblivion, que en anglès significa oblit, amnistia o perdó, és un lloc de transformació situat entre el dol i el buit, entre el record i el no-res. Oblivion podria ser una imatge del purgatori clàssic, tal i com el descriu Dante a La Divina Comèdia. Un lloc de transició condicionat per la idea del cercle, per l’etern vagar dels cossos, com si el fet de vagar suposés en última instància una mena de deixar anar, una renuncia a tot allò que ens lliga al patiment: records, desitjos, identitat. Vagar, vacare en llatí, significa vagabundejar, flotar, errar, però també estar buit. Oblivion és un camí cada cop més fàcil de recórrer, una dansa d’entropia creixent. Ben mirat, el més enllà i l’oblit podrien ser una mateixa cosa.
- 20:00h-20:30h laSADCUM – Aclucalls (Terrassa)
Una adaptació site-specific de la peça Aclucalls una peça de dansa que fa un retrat grotesc de la societat i generació post internet a partir del workout, la programació informàtica i la pantalla, per exposar els traumes i les frustracions generacionals. En aquesta versió del Castell de Montjuïc, coneixerem més de les històries d’aquests personatges saturats que posen cos a la virtualitat i les sad cums.
MÉS INFORMACIÓ
- Més informació de la programació i del festival (enllaç a dossier complet)
- Descarrega’t el mapa de Moujuïc 22 (enllaç al mapa)
- Venda d’entrades (enllaç a venda d’entrades)