Rutes guiades

Les rutes guiades de CAMINA MONTJUÏC presenten recorreguts per diferents espais de la muntanya per descobrir les seves històries, racons i entorn natural. 

Ruta 1: “Montjuïc en el temps.”

Recorregut general per la història de la muntanya de Montjuïc, des dels ibers a l’actualitat passant per les pedreres romanes, la construcció del Castell, l’exposició universal del ’29 i els Jocs Olímpics del ’92. Una ruta per descobrir la importància de la muntanya per a la ciutat de Barcelona.

Ruta 2: “Cossos i espai: l’escultura de l’espai públic en clau de gènere.”

Ruta guiada per les diferents escultures del Parc de Montjuïc, per conèixer la seva història i reflexionar sobre la representació dels cossos en l’espai públic, des de la perspectiva de gènere, i com aquesta representació influeix en l’imaginari col·lectiu de la societat.

Ruta 3: “Montjuïc i el paral·lel, diversió i diversitat de la Barcelona moderna.”

Ens endinsarem en la part més lúdica i social de l’ús de la falda nord-est de la muntanya per descobrir un espai de revetlles i fontades en temps passats. Entre els teatres del paral·lel i les fonts de Montjuïc va existir una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.

Ruta 4: “Montjuïc, una muntanya plena de vida.”

Ruta per conèixer l’evolució geològica de la muntanya i la seva biodiversitat actual, des dels espais enjardinats, als boscos que dominen la part alta de la muntanya. Una ruta per gaudir de la natura sempre de cara al mar mediterrani, descobrint la flora i la fauna que amaga la muntanya.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Les rutes guiades es realitzen cada primer dissabte de mes al matí.

Preu: 4€, disponibles a través del web del Castell.

La ruta guiada té una durada de 2 hores aproximadament. S’aconsella dur calçat còmode i aigua.  El punt de trobada i d’inici de les rutes "Montjuïc en el temps", “Cossos i espai: l’escultura de l’espai públic en clau de gènere.” “Montjuïc, una muntanya plena de vida.” és al pont d’accés al Castell de Montjuïc. El punt de trobada i d'inici de la ruta “Montjuïc i el paral·lel, diversió i diversitat de la Barcelona moderna.” és davant del teatre Arnau, a l'Avinguda Paral·lel.