Viu Montjuïc 2022

El 8 i 9 d’octubre arriba la segona edició de 'Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura', un cap de setmana amb més de 60 activitats coorganitzades pels equipaments de Montjuïc i les entitats de l'entorn. Es tracta d'aprofitar aquest espai obert, accessible, net i segur amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania. En aquest espai podràs consultar tota la programació que hem organitzat al Castell de Montjuïc, així com realitzar la reserva prèvia per a aquelles activitats que així ho requereixin.
VISITES GUIADES

Les rutes guiades per l’interior del recinte del Castell de Montjuïc ofereixen una visió històrica i patrimonial de la fortalesa. Una mediadora dialogarà amb els visitants per donar a conèixer els continguts de memòria, història i patrimoni relacionats amb el Castell. La visita executa un recorregut per tots els espais de l’edifici, tant els que queden en exterior -com el Pati d’Armes- com els que no són visitables habitualment, -com l’antiga cisterna o els calabossos-.

Activitat amb reserva prèvia aquí

HORARIS: (Dissabte 8 i Diumenge 9)

 • 11:00h - Català
 • 12:00h - Català
 • 13:00h - Català
 • 15:00h - Català
 • 16:00h - Català
 • 17:00h - Català
 • 18:00h - Català
RUTES CAMINA MONTJUÏC

Les rutes de CAMINA MONTJUÏC són itineraris que volen connectar l’entorn natural, cultural i històric de la muntanya amb la ciutadania. Aquesta iniciativa té per objectiu situar el parc de Montjuïc en l’imaginari de les barcelonines.

Activitat amb reserva prèvia aquí

DISSABTE 8

 •  10:30h - Ruta 1: “Montjuïc en el temps.” Recorregut general per la història de la muntanya de Montjuïc, des dels ibers fins a l’actualitat passant per les pedreres romanes, la construcció del Castell, l’exposició universal del ’29 i els Jocs Olímpics del ’92. Una ruta per descobrir la importància de la muntanya per a la ciutat de Barcelona.
 • 17:00h - Ruta 2: “Cossos i espai: l’escultura de l’espai públic en clau de gènere.” Ruta guiada per les diferents escultures del Parc de Montjuïc, per conèixer la seva història i reflexionar sobre la representació dels cossos en l’espai públic, des de la perspectiva de gènere, i com aquesta representació influeix en l’imaginari col·lectiu de la societat.
 • 17:00h - Ruta "Cementiri jueu." Les restes de l’antic cementiri jueu medieval de Barcelona s’obren de manera excepcional per una jornada tan especial com el Viu Montjuïc. Una persona especialista en el tema farà la visita guiada a aquest espais situats a la part alta de la muntanya, al costat del mirador de l’Alcalde. Reserva a l'enllaç següent.

DIUMENGE 9

 • 10:30h - Ruta 3: “Montjuïc i el paral·lel, diversió i diversitat de la Barcelona moderna.” Ens endinsarem en la part més lúdica i social de l’ús de la falda nord-est de la muntanya per descobrir un espai de revetlles i fontades en temps passats. Entre els teatres del paral·lel i les fonts de Montjuïc va existir una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.
 • 17:00h - Ruta 4: “Montjuïc, una muntanya plena de vida.” Ruta per conèixer l’evolució geològica de la muntanya i la seva biodiversitat actual, des dels espais enjardinats, als boscos que dominen la part alta de la muntanya. Una ruta per gaudir de la natura sempre de cara al mar, descobrint la flora i la fauna que amaga la muntanya.
VISITA GUIADA COMBINADA CASTELL DE MONTJUÏC - REFUGI 307

Iniciarem la visita al Castell de Montjuïc per a conèixer el seu paper en la Barcelona de finals del segle XIX, connectant també amb altres periodes claus com la Guerra Civil i el canvi de paradigma que va suposar. A continuació baixarem a peu a visitar el Refugi 307, espai construït pels veïns i veïnes del Poblesec durant la guerra, que permet aprofundir en els efectes dels bombardeigs i la resposta de la població i les institucions per fer front al nou terror aeri.

Activitat amb reserva prèvia aquí

 • Dissabte 8 a les 11:00h
 • Diumenge 9 a les 11:00h
WE ARE (T)HERE

WE ARE (T)HERE arrenca d’una investigació sobre la veu des d’una perspectiva coreogràfica. La veu i el cos dels quatre intèrprets es mouen generant imatges poètiques, composicions acústiques i experimentacions sonores que possibiliten la descoberta de l’espai i de les relacions humanes a través de la veu i el moviment, construint significat al voltant de la identitat col·lectiva.

Pere Jou és llicenciat en Cant, en l’especialitat de contratenor, pel Conservatori Superior del Liceu. També és llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Sociologia per la Universitat de Barcelona, i té un Màster en Música com Art interdisciplinari, de la UB.

Aurora Bauzà és llicenciada en Piano, pel Conservatori Superior d’Illes Balears. També és llicenciada en Musicologia (Universitat de Granada i Freie Universität Berlin), i té un Màster en Música com Art Interdisciplinari de la Universitat de Barcelona.

 Activitat amb reserva prèvia seguint el següent enllaç.

 Activitat no recomanada per a menors de 12 anys.

 • Dissabte 8 a les 18:00h.
 • Espai: Casernes
 JAZZBETWEEN

JazzBetween és una sessió de música i dansa per generar un espai contemporani de diàleg entre el Jazz i el No Jazz, on s’habita un espai des de la diversitat, la diversió i l’acceptació de les noves poètiques de la dansa i la música. JazzBetween és un espai obert a l’experimentació i la improvisació entre el so i el moviment. JazzBetween és una festa. Jazzbetween és una performance.

Marina Pravkina és fundadora del projecte JazzBetween. Establerta a Barcelona, és artista, professora i coreògrafa. Va començar la seva carrera el 2006 amb el llenguatge del house dance, participant en diversos festivals internacionals. A partir d’aleshores s’ha interessat pels estils que estan vorejant la idea de footwork i clubbing (cultures de house i uk jazz fusion) fins a arribar a la dansa contemporània i la performance. El 2016 comença a organitzar les primeres trobades JazzBetween, que acabarà exportant fins a Tokio i Bratislava, tot i tenir la seu principal a Barcelona.

Activitat sense reserva prèvia.

 • Diumenge 9 de 17:30h. a 20:30h.