Arxiu Companyies Residents

En els seus 9 anys de vida, més de 100 companyies han passat pels nostres espais, abordant en les seves propostes múltiples dimensions del camp escènic: dramatúrgia, danses urbanes, performance, flamenc, nous llenguatges, acrobàcies, música electrònica, circ contemporani i teatre físic, entre altres. Aquesta diversitat escènica ha permès oferir un espai interdisciplinari de suport i exploració per als creadors escènics, i acostar nous llenguatges i tendències escèniques al barri de Sant Martí de Provençals, amb l’objectiu de formar nous públics i interessos culturals al territori.


Coneix els projectes que han estat part de la nostra convocatòria de suport a la creació durant el 2023.


 ALTA MAR – CIA. VOSTOK COLLECTIVE

Fruit de la convocatòria Procreació la Cia. Vostok Collective va fer un procés d’investigació i creació de l’espectacle Alta Mar, que va presentar una mostra amb públic al juny 2023.

Alta mar és una proposta multidisciplinar, teatre d’objectes i noves technologies en una proposta de teatre de proximitat per gaudir en família, delicada, que transportarà els espectadors a un món magic i sorprenent. Es va presenter un mostra al public al juny de 2023.

Fotos de Fede Nieto


INTERIM - GISELA RIBA

Interim (llat.): entretant, en l’interval entre un fet i el següent.

Interim és un espectacle de dansa contemporània de mitjà format per a quatre intèrprets femenines que té com a eix central el cos i les seves possibilitats físiques i expressives i integra la creació sonora i lumínica com un signe poètic més, tot construint significat.

La peça compta amb el suport de l’Institut del Teatre de Barcelona, el Centre Cívic Sant Martí i l’Auditori Sant Martí de Barcelona. Van fer una presentació del procés de creació a finals de maig de 2023.
INTERIM TEASER from Gisela Riba on Vimeo

 TOTHOM

Tothom és un projecte creat per Lucia Bérešová i Néstor Calderer. Una reflexió en format escènic sobre els vincles, utilitzant la música coral en combinació amb la tecnologia electroacústica i les projeccions visuals. Una revisió transgressora dels concerts corals.

 

Foto de Jiri Adamovsky

 TEASER Tothom 


 SLAPSTICK! - JOAN AYMERICH

El pianista Joan Aymerich ha composat la música pel clàssic del cinema mut Slapstick! De Buster Keaton. La peça inclou Neighbors (1920) One week (1920) i The Boat (1920). La residencia tècnica veurà el seu resultat en la programació del centre el 2024.

Teaser Sherlock Jr. 


HOP

Com cada any el Festival Hop realitza una doble programació, una proposta artística per a centres educatius en horari lectiu i una actuació. La col·laboració amb l’entitat és estable i fruit d’aquesta relació és la realització de resdidències artístiques.

Aquest any el projecte SLMFV (Si Los Martes Fueran Viernes) dansa urbana, poesía i improvisació.

Foto de Fede Nieto


 LA HIGUERA - Cia. DeLirio Danza

La Higuera va ser un dels projectes escollits de Procreació del 2023. El mes de novembre es va fer una petita mostra del treball que continuarà en procès de creació.

El refugi, la protecció i l'empar són estats que tot ésser humà busca i anhela de manera persistens durant la seva vida. Una peça de dansa espanyola que avança a través de diferents punts de vista, emocions i moments vitals en diàleg amb la música, la paraula i la imatge, teixint una visió calidoscòpica sobre l'arquetip humà del pare. 

 


PLEUS - BORJA NOU

Pleus es va presentar en format reduït al Mercateatre 2022. Durant el juliol del 2023, Borja Nou ha pogut desenvolupar la peça que ha comptat també amb la col·laboracio dels veïns i veïens del barri de Sant Martí.

Què passa amb la ploma en escena? On queda? Quan s'utilitza? Qui la fa servir i qui la viu? Amb el focus posat sobre la representació performativa del gènere i la seva expressió, aquest espectacle parla del cos, de l'expressió i la comuniació, alhora que ens convida a una conversa del retrobament amb la ploma i la reivindicació d'aquestacom a forma d'apodermanent dissident. 

Foto Fede Nieto

Trailer Pleus


 THE MATIC

El grup musical The Matic s’ha ajuntat per fer un nou álbum i l’escenari de l’Auditori ha estat l’emplaçament pel seu video de presentació musical.

 


 

 

Compartir