Sortides grupals al teatre

L'Auditori de Sant Martí proposa sortides en grup a diferents teatres de la ciutat. Un cop al trimestre proposarem un espectacle de la programació dels grans teatres de Barcelona per tal de poder-lo gaudir en grup. En alguns casos, a més, podrem assistir a una sessió prèvia a l'espectacle o un col·loqui posterior.

T'oferim venir al teatre a un preu especial. Informa-te'n i vine amb nosaltres!

 

 

 

TARDOR 2021

Combat de negre i de gossos - Teatre Tantarantana
Text de Bernard-Marie Koltès i traducció de Sergi Belbel / Direcció de Roberto Romei

Dimecres 13 d'octubre, a les 20.30h.
Preu: 10€ (places limitades, màxim 2 entrades per membre del Club).
* Podras trobar-nos a la porta del teatre a les 20h per a bescanviar les teves entrades. 


Per inscriure't a aquesta sortida, envia un email a info@auditorisantmarti.net o truca al 93 256 57 60 (Auditori Sant Martí) abans del 6 d'octubre i t'expliquem com pots adquirir la teva entrada. No serà possible assistir a la funció sense haver-s'hi inscrit prèviament.


Sinopsi: 

La història d’un treballador africà mort a mans del seu cap ens acara a l’opressió que ha estat motor del colonialisme i que encara és present a la nostra societat, on la violència que exercim ens obliga a viure en la por i en un exili permanent.

Som en un país indeterminat de l’Àfrica occidental, on un seguit de treballadors locals fan obres per encàrrec d’una empresa europea. L’enginyer que controla els treballs, en Cal, mata un dels treballadors negres i intenta fer desaparèixer el seu cos llançant-lo a una claveguera. Però Alboury, un personatge misteriós en una penombra perpètua, reclama el cos del treballador i es nega a marxar sense haver obtingut el que demana. El mateix dia arribarà a les obres la Léone, jove parisenca que és la nova companya de Horn, el vell cap d’obres que ofereix a Alboury una indemnització per fer-lo marxar. Ell, però, és insubornable i la seva actitud farà que els occidentals al càrrec de les obres planegin una solució dràstica al problema…

Bernard-Marie Koltès ens parla de colonialisme i opressió no només a l’Àfrica sinó també en la nostra societat que sobreviu gràcies a treballadors explotats i oprimits. Nosaltres som els gossos que borden per tal de defensar el paradís occidental que hem construït, una illa de seguretat aparent que és representat per l’obra on passa l’acció. Vivim als marges, exiliats en una perifèria mental, a causa de la nostra incapacitat per obrir-nos i construir una llar que aculli i protegeixi tothom. Els personatges en escena representen els actors d’aquesta dinàmica d’opressió: la força bruta (Cal), el poder econòmic (Horn), una Léone que, com nosaltres mateixos, no s’embruta les mans, però gaudeix dels beneficis que genera la dinàmica neocolonial i un Alboury, la veu de la consciència que posa a la resta de personatges davant de les seves accions.

Fitxa artística:

 • Coproducció: Tantarantana, Grec Festival de Barcelona, Arsènic Creació
 • Autor: Bernard-Marie Koltès
 • Traducció: Sergi Belbel
 • Direcció: Roberto Romei
 • Ajudantia de direcció: Laia Ricart, Oskar Garcia
 • Interpretació: Pep Ambròs, Ricard Boyle, Meritxell Calvo, Manel Dueso
 • Espai escènic i disseny d'il·luminació: Roger Orra
 • Vestuari: Joana Martí
 • Espai sonor: Jordi Collet
 • Espai audiovisual: Lluis Miras
 • Tècnics: Jordi Puig, Joan Rey
 • Producció executiva: Ferran Murillo
 • Producció: Jordi Puig

Durada: 90' 
Idioma: Català

Compartir