LA SARDINADA
És un dels plats típics per les festes dels pescadors de les viles de la costa catalana. Tradicionalment, les sardinades es feien els mesos de juny, juliol, agost i setembre per celebrar les diades de Sant Joan, Sant Pere, la Verge del Carme i la Mercè.
Actualment encara queden aquestes celebracions emmarcades en les Festes Majors dels pobles catalans, com Montgat, Sant Pol de Mar, l'Ametlla de Mar i una gran quantitat de pobles de la Costa Brava que omplen el poble de l'olor de sardina. Tot i així, no és una tradició exclusiva de Catalunya, ja que es pot trobar a les costes andaluses, valencianes i les famoses Sardiñadas gallegues!
El seu fort gust de peix i el seu baix preu provoquen que sigui un dels peixos més consumits de Catalunya.
Ingredients
- Sardines
- Sal Grossa
- Oli d'oliva
- Julivert i llimona (per acompanyar)
Procediment:
1. Netejar les Sardines amb aigua de mar per treure les restes de sang.
2. Presentar les sardines a la graella i salar-les amb sal grossa.
3. Posar la graella al foc a un 15 cm de les brases.
4. Coure 5 min. per banda.
5. Treure del foc i ben calentes tirar un rajolí d'oli d'oliva.
6. Opcional acompanyar amb julivert i llimona el plat.
Escolta la recepta:
A partir del minut 13:38 trobareu la recepta i anteriorment trobareu la curiosa manera de pescar-les a través de la Pesca d'encerclament.