SARDINES A LA BRASA

Alex Teixeira

LA SARDINADA

És un dels plats típics per les festes dels pescadors de les viles de la costa catalana. Tradicionalment, les sardinades es feien els mesos de juny, juliol, agost i setembre per celebrar les diades de Sant Joan, Sant Pere, la Verge del Carme i la Mercè.

Actualment encara queden aquestes celebracions emmarcades en les Festes Majors dels pobles catalans, com Montgat, Sant Pol de Mar, l'Ametlla de Mar i una gran quantitat de pobles de la Costa Brava que omplen el poble de l'olor de sardina. Tot i així, no és una tradició exclusiva de Catalunya, ja que es pot trobar a les costes andaluses, valencianes i les famoses Sardiñadas gallegues!

El seu fort gust de peix i el seu baix preu provoquen que sigui un dels peixos més consumits de Catalunya. 

Ingredients

- Sardines

- Sal Grossa

- Oli d'oliva

- Julivert i llimona (per acompanyar)

 

Procediment: 

 1. Netejar les Sardines amb aigua de mar per treure les restes de sang.

 2. Presentar les sardines a la graella i salar-les amb sal grossa.

 3. Posar la graella al foc a un 15 cm de les brases.

 4. Coure 5 min. per banda.

 5. Treure del foc i ben calentes tirar un rajolí d'oli d'oliva.

 6. Opcional acompanyar amb julivert i llimona el plat. 

 

Escolta la recepta:

A partir del minut 13:38 trobareu la recepta i anteriorment trobareu la curiosa manera de pescar-les a través de la Pesca d'encerclament.  

Compartir